Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wołowy to wspaniały pomysł na pyszny obiad, w mojej wersji powstał z jakichś tam resztek zalegających w lodówce. Przepis jest bardzo prosty, a gulasz z wołowiny można podać na wiele sposobów. Zapraszam do gotowania. Dodam że robiłem go tylko dla siebie, także jeśli chcesz zaserwować to danie rodzinie musisz proporcjonalnie zwiększyć ilość składników. Nie chciało się, ale zrobiłem :)
To przepis na bardzo smaczny i mega prosty gulasz wołowy. Idealny dla zaprac...
Odsłon: 1086
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie sma...
Odsłon: 3511
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 137
Pyszne mięciutkie z mrożonymi truskawkami
Odsłon: 17
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1086
Fajny pomysł na obiad, gdy nie wiesz co z robić z mięsem z rosołu. U mnie sma...
Odsłon: 3511
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 137
Pyszne mięciutkie z mrożonymi truskawkami
Odsłon: 17
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1086
Składniki
Nagrzej dość dużą patelnię. Wlej dwie łyżki oleju do smażenia i poczekaj, aż olej dobrze się nagrzeje, a następnie ostrożnie wyłóż kawałki mięsa. Pozwól, by wołowina się zarumieniła. W trakcie podsmażania zamieszaj kilka razy mięso. Gdy mięso jest już podsmażone, to przekładaj je do garnka, w którym gulasz będzie duszony w kolejnym etapie. Na patelni zostaw jednak tłuszcz, ponieważ będziesz na nim smażyć warzywa.
Do garnka z podsmażonym mięsem dokładam pół pokrojonej i również wstępnie podsmażonej z czosnkiem cebuli, wlewam do całości okołó pół litra wody i dokładam następnie pokrojone warzywa.
Przyprawy i kostkę dodaję od razu. Całość mieszam dokładnie i duszę pod przykryciem około 80 minut na 1/3 mocy palnika.
Gdy mięso zmięknie, pora sprawdzić smak gulaszu oraz lekko go zagęścić. W razie potrzeby dopraw gulasz dodając do niego więcej soli, pieprzu lub też papryki chili albo pieprzu cayenne. Jeśli odparowało Ci sporo sosu dolej niceco wody. Po upływie tego czasu dodaję pomidory z puszki (odsączone) i mieszam całość dokładnie. Dusimy następnie godzinę. Odstaw na 15-20 minut na zimny palnik, niech całość się uspokoi.
Może nie wygląda zbyt apetycznie, ale nadrabia smakiem jak na obiad z resztek znalezionych w czeluściach lodówki. Mój tryb życia nie pozwala mi na wykwintne pokazanie tego dania ozdobionego zieleniną i inymi pierdołami, jest takie jakie ma być :) ( Foto etapu drugiego jest " zapgrejdowane " o pomidorki :P robiłem go drugi raz i to zdjęcie pochodzi z drugiego przygotowania :)) )
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schab w sosie paprykowym
Dania główne
Tosty francuskie - słodkie i wytrawne
Dania główne
Mehari zushi - mniej znane japońskie sushi
Dania główne
Hamburger wołowy domowy
Schab w sosie paprykowym
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 137
Tosty francuskie - słodkie i wytrawne
Tosty francuskie są znane na całym świecie. To niezwykle smaczne danie nadaje...
Odsłon: 63