Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kolorowy gulasz wołowy, najlepiej smakuje z czeskim knedliczkami lub kaszą gryczaną
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Mięso pokroić w kostkę około 1 na 1 centymetr. Cebulę obrać pokroić w pół talarki, czosnek obrać drobno posiekać. Wszystkie przyprawy (bez soli) wymieszać w małej miseczce. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, aby się zamknęło, przełożyć do saganka (wlać do niego trochę wody). Gotować na małym ogniu, na tłuszczu, w którym smażyło się mięso podsmażyć cebulę z czosnkiem.
Między czasie pokroić pomidory w kostkę (uprzednio sparzyć i obrać ze skórki). Do cebuli dodać mieszankę przypraw. Smażyć razem około minuty, dodać pomidory. Chwilę razem poddusić. Dodać do mięsa. Posolić. Wlać na patelnię szklankę wody lub bulionu, przelać do garnka z mięsem.
Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę, wszystkie papryki oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Dodać do gulaszu. Dusić razem wszystko do miękkości mięsa.
Gdy gulasz jest za rzadki, można zagęścić go łyżeczką mąki, wymieszanej w niewielkiej ilości wody.