Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kolorowy gulasz wołowy, najlepiej smakuje z czeskim knedliczkami lub kaszą gryczaną
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 791
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 791
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12517
Składniki
Mięso pokroić w kostkę około 1 na 1 centymetr. Cebulę obrać pokroić w pół talarki, czosnek obrać drobno posiekać. Wszystkie przyprawy (bez soli) wymieszać w małej miseczce. Na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso, aby się zamknęło, przełożyć do saganka (wlać do niego trochę wody). Gotować na małym ogniu, na tłuszczu, w którym smażyło się mięso podsmażyć cebulę z czosnkiem.
Między czasie pokroić pomidory w kostkę (uprzednio sparzyć i obrać ze skórki). Do cebuli dodać mieszankę przypraw. Smażyć razem około minuty, dodać pomidory. Chwilę razem poddusić. Dodać do mięsa. Posolić. Wlać na patelnię szklankę wody lub bulionu, przelać do garnka z mięsem.
Marchew obrać, umyć, pokroić w kostkę, wszystkie papryki oczyścić, umyć, pokroić w kostkę. Dodać do gulaszu. Dusić razem wszystko do miękkości mięsa.
Gdy gulasz jest za rzadki, można zagęścić go łyżeczką mąki, wymieszanej w niewielkiej ilości wody.