Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 26
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 36
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2706
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 26
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 36
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 60
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2706
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 110
Składniki
Cebule obrać ,opłukać ,pokrajać w pół krążki.Mięso umyć,pokrajać w paski.Pieczarki obrać ,opłukać ,pokrajać w pół plastry.Ogórki pokrajać w kostkę.Czosnek obrać,posiekać ,rozetrzeć z solą.
Cebule lekko podrumienić na tłuszczu.Dodać mięso ,posypać mąką ,wymieszać i przesmażyć razem z cebulą .Gdy się zrumieni podlać wodą .Woda ma lekko przykryć mięso.Dodać przyprawy ,udusić.
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pieczarki.Z pieczarkami duszę około 20 minut, pod koniec dodać ogórki i przecier i jeszcze chwilę poddusić .Posypać koperkiem
Moja rodzina uwielbia ten gulasz z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty