Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 418
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2260
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1005
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 418
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2260
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1005
Składniki
Cebule obrać ,opłukać ,pokrajać w pół krążki.Mięso umyć,pokrajać w paski.Pieczarki obrać ,opłukać ,pokrajać w pół plastry.Ogórki pokrajać w kostkę.Czosnek obrać,posiekać ,rozetrzeć z solą.
Cebule lekko podrumienić na tłuszczu.Dodać mięso ,posypać mąką ,wymieszać i przesmażyć razem z cebulą .Gdy się zrumieni podlać wodą .Woda ma lekko przykryć mięso.Dodać przyprawy ,udusić.
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pieczarki.Z pieczarkami duszę około 20 minut, pod koniec dodać ogórki i przecier i jeszcze chwilę poddusić .Posypać koperkiem
Moja rodzina uwielbia ten gulasz z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty