Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 34
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 137
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 89
Kremowe masełko z pestek dynii z solą. Dodaję do smoothie, koktajli, sałatek...
Odsłon: 34
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 137
Pyszna, sycąca i prosta do przygotowania zupa pieczarkowa z ziemniakami przyg...
Odsłon: 89
Składniki
Cebule obrać ,opłukać ,pokrajać w pół krążki.Mięso umyć,pokrajać w paski.Pieczarki obrać ,opłukać ,pokrajać w pół plastry.Ogórki pokrajać w kostkę.Czosnek obrać,posiekać ,rozetrzeć z solą.
Cebule lekko podrumienić na tłuszczu.Dodać mięso ,posypać mąką ,wymieszać i przesmażyć razem z cebulą .Gdy się zrumieni podlać wodą .Woda ma lekko przykryć mięso.Dodać przyprawy ,udusić.
Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać pieczarki.Z pieczarkami duszę około 20 minut, pod koniec dodać ogórki i przecier i jeszcze chwilę poddusić .Posypać koperkiem
Moja rodzina uwielbia ten gulasz z kluskami śląskimi i surówką z białej kapusty