Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy warzywno-grzybowy.

Gulasz wołowy warzywno-grzybowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14530

Dodano:

Odsłon: 492

Gulasz wyszedł bardzo smaczny,dodatki grzybów wzbogaciły jego smak i aromat.Polecam tak przygotowane mięsko:)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w 2cm kostkę.Zalać wodą i zagotować,pierwszą wodę odlałam.
    Zalać ponownie wodą i gotować na małym ogniu,wcześniej zebrać szumy.
    Dodać przyprawy,gotować około 1 godz.u mnie mięsko było już prawie miękkie.Dodać mrożone warzywa( kalafior,marchew,ziemniak,pietruszka) oraz dodać rozmrożone grzybki uduszone z cebulką.

    Gotować około 10-15min.
    Mąkę roztrzepać z 1/2 szkl.zimnej wody,wlać do sosu by go zagęścić.
    Osobno zahartować śmietanę sosem i również dodać do mięsa.
    Doprawić pieprzem,solą,lubczykiem i zagotować.
    Podawać z ziemniakami,pieczywem lub kaszami.



    Smacnego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń