Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wyszedł bardzo smaczny,dodatki grzybów wzbogaciły jego smak i aromat.Polecam tak przygotowane mięsko:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113078
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113078
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
Mięso pokroić w 2cm kostkę.Zalać wodą i zagotować,pierwszą wodę odlałam. Zalać ponownie wodą i gotować na małym ogniu,wcześniej zebrać szumy. Dodać przyprawy,gotować około 1 godz.u mnie mięsko było już prawie miękkie.Dodać mrożone warzywa( kalafior,marchew,ziemniak,pietruszka) oraz dodać rozmrożone grzybki uduszone z cebulką. Gotować około 10-15min. Mąkę roztrzepać z 1/2 szkl.zimnej wody,wlać do sosu by go zagęścić. Osobno zahartować śmietanę sosem i również dodać do mięsa. Doprawić pieprzem,solą,lubczykiem i zagotować. Podawać z ziemniakami,pieczywem lub kaszami. Smacnego życzę!