Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził mi się zwykły gulasz, więc postanowiłam go trochę urozmaicić.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3667
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1253
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 302
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11117
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3667
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1253
Składniki
Mięso myjemy, w razie potrzeby kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy sola i pieprzem, odstawiamy na co najmniej pół godziny. Rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso, przekładamy do większego rondla, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem.
Paprykę kroimy w paseczki, fasolkę w kawałki. Boczniaki też kroimy, cebulę siekamy w kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulkę, po 2-3 minutach boczniaki, smażymy razem przez około 5 minut.
Kiedy mięso będzie już w połowie miękkie dodajemy fasolkę, paprykę, boczniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykrywamy i dusimy, aż mięsko będzie miękkie. Na koniec dodajemy przyprawę do gulaszu, sól, pieprz i paprykę do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką.
Jeśli sos jest zbyt rzadki zaciągamy go mąka rozrobioną z wodą. Najlepiej smakuje z ryżem, lub z kaszą.