Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził mi się zwykły gulasz, więc postanowiłam go trochę urozmaicić.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Mięso myjemy, w razie potrzeby kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy sola i pieprzem, odstawiamy na co najmniej pół godziny. Rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso, przekładamy do większego rondla, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem.
Paprykę kroimy w paseczki, fasolkę w kawałki. Boczniaki też kroimy, cebulę siekamy w kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulkę, po 2-3 minutach boczniaki, smażymy razem przez około 5 minut.
Kiedy mięso będzie już w połowie miękkie dodajemy fasolkę, paprykę, boczniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykrywamy i dusimy, aż mięsko będzie miękkie. Na koniec dodajemy przyprawę do gulaszu, sól, pieprz i paprykę do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką.
Jeśli sos jest zbyt rzadki zaciągamy go mąka rozrobioną z wodą. Najlepiej smakuje z ryżem, lub z kaszą.