Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudził mi się zwykły gulasz, więc postanowiłam go trochę urozmaicić.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 878
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38486
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1281
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 878
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38486
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1281
Składniki
Mięso myjemy, w razie potrzeby kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy sola i pieprzem, odstawiamy na co najmniej pół godziny. Rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso, przekładamy do większego rondla, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem.
Paprykę kroimy w paseczki, fasolkę w kawałki. Boczniaki też kroimy, cebulę siekamy w kosteczkę. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy cebulkę, po 2-3 minutach boczniaki, smażymy razem przez około 5 minut.
Kiedy mięso będzie już w połowie miękkie dodajemy fasolkę, paprykę, boczniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykrywamy i dusimy, aż mięsko będzie miękkie. Na koniec dodajemy przyprawę do gulaszu, sól, pieprz i paprykę do smaku, posypujemy posiekaną pietruszką.
Jeśli sos jest zbyt rzadki zaciągamy go mąka rozrobioną z wodą. Najlepiej smakuje z ryżem, lub z kaszą.