Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszne i sycące danie. Idealne na zimę. ;)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1450
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 506
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1450
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 506
Składniki
Na początku zacznijmy od umycia mięsa wołowego, umycia papryk oraz obrania cebuli, ząbków czosnku i ziemniaków.
Słoninę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić słoninę. Smażyć zbytnio nie mieszając. W tym czasie pokroić wołowinę w grubszą kostkę i dorzucić na patelnię. Smażyć z dwóch stron do całkowitego zarumienienia mięsa. Następnie zawartość patelni przełożyć do dużego garnka. Mięso w garnku przyprawić oraz dodać koncentrat pomidorowy - wymieszać.
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Przesmażyć na tłuszczu po mięsie. W razie potrzeby podlać odrobiną oleju. Gdy cebula się zeszkli dodać ją do mięsa. Do garnka dodać bulion wołowy - wymieszać.
W tym czasie papryki pokroić w kostkę, dodać do garnka. Ziemniaki pokroić w kostkę i podsmażyć na patelnię a następnie dodać do gulaszu. Całość dusić ok godziny pod przykryciem raz na jakiś czas mieszając. Wszystkie składniki powinny być miękkie.
Gulasz doskonale komponuje się z makaronem. Smacznego! :)