Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wołowy z fasolką szparagową

Gulasz wołowy z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 874 Ocena: 16767

Dodano:

Odsłon: 3329

Połączenie mięsa wołowego z zielona fasolka szparagową z dodatkiem kaszy bulgur to danie kuchni tureckiej.

Składniki

  • 1kg zielonej fasolki szparagowej (użyłem mrożonej)
  • 600 g wołowiny pokrojonej w kostkę
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • kasza bulgur
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondlu rozgrzałem masło, włożyłem posiekaną cebulę i mięso pokrojone w kostkę. Smażyłem, mieszając tak długo, aż odparował cały sok, który puściło mięso.
    Dodałem obrane i pokrojone pomidory, dusiłem razem ok. 5 minut. Po tym czasie dodałem fasolkę, całość posoliłem ( jeśli pomidory nie puściły zbyt dużo soku można wtedy podlać odrobiną wody). Rondel przykryłem, mięso dusiłem do czasu, aż było zupełnie miękkie.
    Podałem z kaszą bulgur.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń