Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa wołowego z zielona fasolka szparagową z dodatkiem kaszy bulgur to danie kuchni tureckiej.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6177
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 165
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6177
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 165
Składniki
W rondlu rozgrzałem masło, włożyłem posiekaną cebulę i mięso pokrojone w kostkę. Smażyłem, mieszając tak długo, aż odparował cały sok, który puściło mięso. Dodałem obrane i pokrojone pomidory, dusiłem razem ok. 5 minut. Po tym czasie dodałem fasolkę, całość posoliłem ( jeśli pomidory nie puściły zbyt dużo soku można wtedy podlać odrobiną wody). Rondel przykryłem, mięso dusiłem do czasu, aż było zupełnie miękkie. Podałem z kaszą bulgur.