Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na niedzielny obiad. Idealnie smakuje z kaszą gryczaną lub plackami ziemniaczanymi. Proponuję zrobić go dzień wcześniej, wtedy jest smaczniejszy.
Garnek, drewniana łyżka, patelnia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9889
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 553
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9889
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4537
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 553
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liść laurowy i paprykę w proszku, dusimy. Po ok. 30 min. dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę. Następnie czosnek, cebulę i paprykę wcześniej podsmażone. Dodajemy resztę przypraw, dusimy jeszcze około godziny, aż do miękkości mięsa. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy mąką. Gulasz powinien całkowicie wystygnąć, wtedy mięso całkowicie zmięknie i nabierze smaku sosu. Smacznego.