Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na niedzielny obiad. Idealnie smakuje z kaszą gryczaną lub plackami ziemniaczanymi. Proponuję zrobić go dzień wcześniej, wtedy jest smaczniejszy.
Garnek, drewniana łyżka, patelnia.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liść laurowy i paprykę w proszku, dusimy. Po ok. 30 min. dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę. Następnie czosnek, cebulę i paprykę wcześniej podsmażone. Dodajemy resztę przypraw, dusimy jeszcze około godziny, aż do miękkości mięsa. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy mąką. Gulasz powinien całkowicie wystygnąć, wtedy mięso całkowicie zmięknie i nabierze smaku sosu. Smacznego.