Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na niedzielny obiad. Idealnie smakuje z kaszą gryczaną lub plackami ziemniaczanymi. Proponuję zrobić go dzień wcześniej, wtedy jest smaczniejszy.
Garnek, drewniana łyżka, patelnia.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 843
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 708
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4525
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 843
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 708
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4525
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liść laurowy i paprykę w proszku, dusimy. Po ok. 30 min. dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę. Następnie czosnek, cebulę i paprykę wcześniej podsmażone. Dodajemy resztę przypraw, dusimy jeszcze około godziny, aż do miękkości mięsa. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy mąką. Gulasz powinien całkowicie wystygnąć, wtedy mięso całkowicie zmięknie i nabierze smaku sosu. Smacznego.