Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na niedzielny obiad. Idealnie smakuje z kaszą gryczaną lub plackami ziemniaczanymi. Proponuję zrobić go dzień wcześniej, wtedy jest smaczniejszy.
Garnek, drewniana łyżka, patelnia.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 37
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 540
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1283
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 293
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 37
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 540
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1283
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 293
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziele, liść laurowy i paprykę w proszku, dusimy. Po ok. 30 min. dodajemy marchewkę pokrojoną w kostkę. Następnie czosnek, cebulę i paprykę wcześniej podsmażone. Dodajemy resztę przypraw, dusimy jeszcze około godziny, aż do miękkości mięsa. Jeśli sos jest zbyt rzadki zagęszczamy mąką. Gulasz powinien całkowicie wystygnąć, wtedy mięso całkowicie zmięknie i nabierze smaku sosu. Smacznego.