Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz w takim wydaniu pasuje zarówno do ziemniaków, jak i ryżu, makaronu, czy nawet kopytek.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 79
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5535
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 79
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5535
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2590
Składniki
Udziec myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju przez 5 minut. Po tym czasie przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę cebulę i razem smażymy na rumiano. Następnie wlewamy 450 ml wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby w międzyczasie podlewamy odrobiną wody). Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojone w kostkę ogórki, jeszcze chwilę dusimy. Skrobię rozprowadzamy w 50 ml wody i dodajemy do garnka z mięsem, mieszamy do czasu, aż lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.