Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz w takim wydaniu pasuje zarówno do ziemniaków, jak i ryżu, makaronu, czy nawet kopytek.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 979
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1753
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14745
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1166
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 979
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1753
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14745
Składniki
Udziec myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju przez 5 minut. Po tym czasie przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dodajemy pokrojoną w dużą kostkę cebulę i razem smażymy na rumiano. Następnie wlewamy 450 ml wody, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie, dusimy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby w międzyczasie podlewamy odrobiną wody). Pod koniec dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojone w kostkę ogórki, jeszcze chwilę dusimy. Skrobię rozprowadzamy w 50 ml wody i dodajemy do garnka z mięsem, mieszamy do czasu, aż lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i lubczykiem.