Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka dni temu, ugotowałam coś co wynikało z potrzeby szybkiego zjedzenie czegoś ciepłego i pożywnego. I Powiem Wam, że wyszło naprawdę pycha! Lekko orientalnie i odpowiednio rozgrzewająco;) Jak to danie nazwać? Pojęcia nie mam. A skoro jest w tym daniu ciecierzyca i pieczarki niech będzie gulasz z ciecierzycą i pieczarkami.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13654
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2882
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1174
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13654
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2803
Składniki
Cebulę i pora pokroiłam w kostkę i lekko zeszkliłam na odrobinie oleju. Podczas smażenia dodałam wszystkie przyprawy poza solą i pierzem. Pieczarki pokroiłam w małe kawałki. Dodałam do cebuli i pora i smażyłam aż puszczą sok. Potem dodałam pokrojone w kostkę oba rodzaje papryki, odsączoną z zalewy ciecierzycę , passatę pomidorową i sos sojowy. Całość dusiłam około 10 minut. Na koniec doprawiłam solą, pieprzem i dodałam posiekane listki bazylii. Gulasz podałam z makaronem razowym ale można z chlebem lub kaszą.