Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka dni temu, ugotowałam coś co wynikało z potrzeby szybkiego zjedzenie czegoś ciepłego i pożywnego. I Powiem Wam, że wyszło naprawdę pycha! Lekko orientalnie i odpowiednio rozgrzewająco;) Jak to danie nazwać? Pojęcia nie mam. A skoro jest w tym daniu ciecierzyca i pieczarki niech będzie gulasz z ciecierzycą i pieczarkami.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4405
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11970
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6816
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4405
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11970
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6816
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Cebulę i pora pokroiłam w kostkę i lekko zeszkliłam na odrobinie oleju. Podczas smażenia dodałam wszystkie przyprawy poza solą i pierzem. Pieczarki pokroiłam w małe kawałki. Dodałam do cebuli i pora i smażyłam aż puszczą sok. Potem dodałam pokrojone w kostkę oba rodzaje papryki, odsączoną z zalewy ciecierzycę , passatę pomidorową i sos sojowy. Całość dusiłam około 10 minut. Na koniec doprawiłam solą, pieprzem i dodałam posiekane listki bazylii. Gulasz podałam z makaronem razowym ale można z chlebem lub kaszą.