Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka dni temu, ugotowałam coś co wynikało z potrzeby szybkiego zjedzenie czegoś ciepłego i pożywnego. I Powiem Wam, że wyszło naprawdę pycha! Lekko orientalnie i odpowiednio rozgrzewająco;) Jak to danie nazwać? Pojęcia nie mam. A skoro jest w tym daniu ciecierzyca i pieczarki niech będzie gulasz z ciecierzycą i pieczarkami.
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 136
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 57
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 456
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1103
Zdrowsza i smaczniejsza wersja tradycyjnych faworku.
Odsłon: 136
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 57
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 456
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 1103
Składniki
Cebulę i pora pokroiłam w kostkę i lekko zeszkliłam na odrobinie oleju. Podczas smażenia dodałam wszystkie przyprawy poza solą i pierzem. Pieczarki pokroiłam w małe kawałki. Dodałam do cebuli i pora i smażyłam aż puszczą sok. Potem dodałam pokrojone w kostkę oba rodzaje papryki, odsączoną z zalewy ciecierzycę , passatę pomidorową i sos sojowy. Całość dusiłam około 10 minut. Na koniec doprawiłam solą, pieprzem i dodałam posiekane listki bazylii. Gulasz podałam z makaronem razowym ale można z chlebem lub kaszą.