Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne, wegetariańskie danie dla mojej córki, pyszne, pikantne i aromatyczne
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3771
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1296
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 337
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3771
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1296
Składniki
1. ciecierzycę przepłukać, namoczyć na kilka godz (ja namaczam dzień wcześniej, można też użyć ciecierzycy z puszki ale ja wolę ugotować sama), do ciecierzycy dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i ziarenka smaku, gotować na małym ogniu, uzupełniając w miarę potrzeby płyn, 2. marchew i selera zetrzeć na grubej tarce, dodać do ciecierzycy, dalej gotować, dodać pomidory ze słoika lub puszki, 3. pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju, dodać do garnka, dodać też pokrojoną w kostkę paprykę, danie gotować na wolnym ogniu, do odparowania płynu, doprawić sola, pieprzem i ziołami, smacznego