Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne, wegetariańskie danie dla mojej córki, pyszne, pikantne i aromatyczne
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1286
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 780
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1410
Składniki
1. ciecierzycę przepłukać, namoczyć na kilka godz (ja namaczam dzień wcześniej, można też użyć ciecierzycy z puszki ale ja wolę ugotować sama), do ciecierzycy dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i ziarenka smaku, gotować na małym ogniu, uzupełniając w miarę potrzeby płyn, 2. marchew i selera zetrzeć na grubej tarce, dodać do ciecierzycy, dalej gotować, dodać pomidory ze słoika lub puszki, 3. pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju, dodać do garnka, dodać też pokrojoną w kostkę paprykę, danie gotować na wolnym ogniu, do odparowania płynu, doprawić sola, pieprzem i ziołami, smacznego