Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z ciecierzycy

Gulasz z ciecierzycy

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4469

Dodano:

Odsłon: 1225

kolejne, wegetariańskie danie dla mojej córki, pyszne, pikantne i aromatyczne

Składniki

  • ciecierzyca sucha 1/2 szkl
  • marchew 1 szt
  • cebula 1 szt
  • seler kawałek
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • czosnek 2-3 ząbki
  • pomidory krojone ze słoika
  • koncentrat pomidorowy
  • pieczarki ok 20 dag
  • olej
  • sól, pieprz, ziarenka smaku,
  • majeranek, tymianek
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. ciecierzycę przepłukać, namoczyć na kilka godz (ja namaczam dzień wcześniej, można też użyć ciecierzycy z puszki ale ja wolę ugotować sama), do ciecierzycy dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i ziarenka smaku, gotować na małym ogniu, uzupełniając w miarę potrzeby płyn,
    2. marchew i selera zetrzeć na grubej tarce, dodać do ciecierzycy, dalej gotować, dodać pomidory ze słoika lub puszki,
    3. pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju, dodać do garnka, dodać też pokrojoną w kostkę paprykę, danie gotować na wolnym ogniu, do odparowania płynu, doprawić sola, pieprzem i ziołami,


    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 grudnia 2017 Nie tylko Młodzież lubi takie dania ;) ... coś, o tym wiem xD Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń