Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne, wegetariańskie danie dla mojej córki, pyszne, pikantne i aromatyczne
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13467
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41983
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5094
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45883
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 13467
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41983
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 5094
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45883
Składniki
1. ciecierzycę przepłukać, namoczyć na kilka godz (ja namaczam dzień wcześniej, można też użyć ciecierzycy z puszki ale ja wolę ugotować sama), do ciecierzycy dodać pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i ziarenka smaku, gotować na małym ogniu, uzupełniając w miarę potrzeby płyn, 2. marchew i selera zetrzeć na grubej tarce, dodać do ciecierzycy, dalej gotować, dodać pomidory ze słoika lub puszki, 3. pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju, dodać do garnka, dodać też pokrojoną w kostkę paprykę, danie gotować na wolnym ogniu, do odparowania płynu, doprawić sola, pieprzem i ziołami, smacznego