Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z dodatkiem warzyw jest wyśmienity. Wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami i surówką.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6484
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6484
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154826
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 469
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć na patelnię z rozgrzanym smalcem, lekko zrumienić, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.
Następnie wlać bulion, dodać liście laurowe, angielskie ziele, przykryć i gotować.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i razem z obranymi ziemniakami pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Po upływie pół godziny gotowania mięsa dodać ziemniaki z papryką i dusić.
10 minut przed końcem wsypać pokrojoną dynię i gotować do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką. Połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować.