Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z dodatkiem warzyw jest wyśmienity. Wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami i surówką.
Składniki
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć na patelnię z rozgrzanym smalcem, lekko zrumienić, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.
Następnie wlać bulion, dodać liście laurowe, angielskie ziele, przykryć i gotować.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i razem z obranymi ziemniakami pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Po upływie pół godziny gotowania mięsa dodać ziemniaki z papryką i dusić.
10 minut przed końcem wsypać pokrojoną dynię i gotować do miękkości.
Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką. Połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować.