Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny gulasz z mięsa z uda indyka z papryką. Idealnie pasuje do ulubionych dodatków: kaszy, klusek, placków ziemniaczanych.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 954
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36628
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5669
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 954
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36628
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 113
Składniki
Mięso pokroić na małe kawałki, wrzucić do miski, wsypać mąkę i wymieszać. Na patelni rozgrzać masło, wsypać paprykę mieloną słodką (ok 1 łyżeczkę) i szczyptę papryki ostrej, wymieszać, chwilę podsmażyć. Dodać posiekaną cebulę, podsmażyć co jakiś czas mieszając. Przełożyć na talerzyk. Na tej samej patelni rozgrzać olej. Dodać mięso, podsmażać ok 10 min co jakiś czas mieszając. Następnie mięso zalać wodą, dodać liść laurowy, sól, pieprz, musztardę i dusić pod przykryciem przez ok 30 min mieszając co jakiś czas i w razie potrzeby dolewać wody. Paprykę pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dodać również starty czosnek, podsmażoną wcześniej cebulę i dusić jeszcze ok 5 min pod przykryciem. W razie potrzeby dolać jeszcze wodę, przyprawić do smaku, dodać majeranek i lubczyk. Gdy papryka i mięso będą miękkie gulasz gotowy.