Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Część potrawy do zjedzenia dzisiaj, a reszta zapakowana do słoików na później.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415192
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2493
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3921
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415192
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2493
Składniki
W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju rzepakowym pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać, pokrojonego w półplasterki pora, pokrojonego w kostkę selera, pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki.
Dodać listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu.
Dodać pokrojone pomidory i dolać gorącej wody tyle, żeby wszystko było przykryte. Dusić ok. 30-40 min. Pomieszać od czasu do czasu.
Na koniec dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku.
Gulasz gotowy.
Smacznego.
Część gulaszu zapakować do wyparzonych słoików. Pozakręcać wieczka, które też muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min od zagotowania się wody.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Słoiczki gotowe. Stoją, czekają jak koło ratunkowe.
Smacznego.
Można taki gulasz podać np. z makaronem, kaszą, chlebem, albo zajadać bez dodatków.