Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Część potrawy do zjedzenia dzisiaj, a reszta zapakowana do słoików na później.
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 106
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 13
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2442
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7650
Sałatka z grillowanym serem halloumi i granatem. Sprawdzi się świetnie jako s...
Odsłon: 106
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 13
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2442
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7650
Składniki
W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju rzepakowym pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać, pokrojonego w półplasterki pora, pokrojonego w kostkę selera, pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki.
Dodać listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu.
Dodać pokrojone pomidory i dolać gorącej wody tyle, żeby wszystko było przykryte. Dusić ok. 30-40 min. Pomieszać od czasu do czasu.
Na koniec dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku.
Gulasz gotowy.
Smacznego.
Część gulaszu zapakować do wyparzonych słoików. Pozakręcać wieczka, które też muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min od zagotowania się wody.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Słoiczki gotowe. Stoją, czekają jak koło ratunkowe.
Smacznego.
Można taki gulasz podać np. z makaronem, kaszą, chlebem, albo zajadać bez dodatków.