Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Część potrawy do zjedzenia dzisiaj, a reszta zapakowana do słoików na później.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117771
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8250
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3066
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1943
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1458
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117771
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8250
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3066
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1943
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1458
Składniki
W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju rzepakowym pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać, pokrojonego w półplasterki pora, pokrojonego w kostkę selera, pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki.
Dodać listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu.
Dodać pokrojone pomidory i dolać gorącej wody tyle, żeby wszystko było przykryte. Dusić ok. 30-40 min. Pomieszać od czasu do czasu.
Na koniec dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku.
Gulasz gotowy.
Smacznego.
Część gulaszu zapakować do wyparzonych słoików. Pozakręcać wieczka, które też muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min od zagotowania się wody.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Słoiczki gotowe. Stoją, czekają jak koło ratunkowe.
Smacznego.
Można taki gulasz podać np. z makaronem, kaszą, chlebem, albo zajadać bez dodatków.