Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Część potrawy do zjedzenia dzisiaj, a reszta zapakowana do słoików na później.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 872
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2743
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3212
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 872
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2743
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3212
Składniki
W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju rzepakowym pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać, pokrojonego w półplasterki pora, pokrojonego w kostkę selera, pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki.
Dodać listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu.
Dodać pokrojone pomidory i dolać gorącej wody tyle, żeby wszystko było przykryte. Dusić ok. 30-40 min. Pomieszać od czasu do czasu.
Na koniec dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku.
Gulasz gotowy.
Smacznego.
Część gulaszu zapakować do wyparzonych słoików. Pozakręcać wieczka, które też muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min od zagotowania się wody.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Słoiczki gotowe. Stoją, czekają jak koło ratunkowe.
Smacznego.
Można taki gulasz podać np. z makaronem, kaszą, chlebem, albo zajadać bez dodatków.