Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Część potrawy do zjedzenia dzisiaj, a reszta zapakowana do słoików na później.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 518
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3582
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3707
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30558
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 518
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3582
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 3707
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30558
Składniki
W garnku z grubym dnem zeszklić na oleju rzepakowym pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym ogniu. Kolejno dodawać, pokrojonego w półplasterki pora, pokrojonego w kostkę selera, pokrojone w kostkę marchewki, pietruszki.
Dodać listek laurowy, ziele angielskie, przyprawę do gulaszu.
Dodać pokrojone pomidory i dolać gorącej wody tyle, żeby wszystko było przykryte. Dusić ok. 30-40 min. Pomieszać od czasu do czasu.
Na koniec dodać pieprz czarny młotkowany z kolendrą, cukier i sól do smaku.
Gulasz gotowy.
Smacznego.
Część gulaszu zapakować do wyparzonych słoików. Pozakręcać wieczka, które też muszą być wyparzone. Pasteryzować 10 min od zagotowania się wody.
Pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Słoiczki gotowe. Stoją, czekają jak koło ratunkowe.
Smacznego.
Można taki gulasz podać np. z makaronem, kaszą, chlebem, albo zajadać bez dodatków.