Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza alternatywa dla gulaszu - dietetyczny gulasz z indyka z boczniakami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1006
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7838
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1006
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13594
Składniki
Filet z indyka kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i paprykę w kostkę, marchew ścieram na dużych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz pomidorów), podsmażamy 10 minut, po czym dodajemy pomidory, sól i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.