Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza alternatywa dla gulaszu - dietetyczny gulasz z indyka z boczniakami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11306
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13503
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5277
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11306
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6489
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13503
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5277
Składniki
Filet z indyka kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i paprykę w kostkę, marchew ścieram na dużych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz pomidorów), podsmażamy 10 minut, po czym dodajemy pomidory, sól i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.