Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11580
Dodano: 17.02.2019
Odsłon: 3267
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Filet z indyka kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i paprykę w kostkę, marchew ścieram na dużych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz pomidorów), podsmażamy 10 minut, po czym dodajemy pomidory, sól i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

pelen_brzuszek 20 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
pysznie to wygląda :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 18 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Apetyczny pomysł:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 17 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszny bardzo lubię boczniaki,gulasz w sam raz dla mnie:)0 Kto głosował? | Odpowiedz