Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsza alternatywa dla gulaszu - dietetyczny gulasz z indyka z boczniakami.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 217
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 316
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 217
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 316
Składniki
Filet z indyka kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i paprykę w kostkę, marchew ścieram na dużych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz pomidorów), podsmażamy 10 minut, po czym dodajemy pomidory, sól i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.