Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami

Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 2869

Lżejsza alternatywa dla gulaszu - dietetyczny gulasz z indyka z boczniakami.

Składniki

  • 500g fileta z indyka
  • 500g boczniaków
  • 2 marchewki
  • 2 papryki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • natka pietruszki do posypania
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z indyka kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy na mniejsze kawałki, cebulę i paprykę w kostkę, marchew ścieram na dużych oczkach tarki, czosnek przeciskamy przez praskę.

  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filet. Kiedy się zarumieni dodajemy warzywa (oprócz pomidorów), podsmażamy 10 minut, po czym dodajemy pomidory, sól i przyprawy. Dusimy do miękkości warzyw.

  3. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń