Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz jak gulasz. Mięso, papryka, cebula - potrawa znana i lubiana. Dzisiaj, pod wpływem moich dziewczyn wersja nieco bardziej light. Mięso z indyka. Czy to jeszcze jest gulasz? Sam nie wiem, ale ponieważ technologia przyrządzenia jest żywcem wzięta z węgierskiego oryginału, niech będzie gulasz. Aha, jeszcze pieczarki...
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1304
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24869
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 88
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i zeszklij na niej cebulę.
Dodaj umyte, osuszone i pokrojone w grube kawałki mięso. Podsmaż na mocnym ogniu często mieszając.
Patelnię zdejmij z ognia i wsyp paprykę. Wymieszaj dokładnie.
Postaw na powrót na kuchence, podlej szklanką wody (może również być bulion), zagotuj. Dodaj startą na grubych oczkach marchewkę, przyprawy i duś na małym ogniu ok. 5 minut.
Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki i duś w dalszym ciągu, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku.
Podawaj z np. plackami ziemniaczanymi lub pyrczokiem. Mogą również być kluski, ziemniaki, kasza - pasuje do wszystkiego!