Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz jak gulasz. Mięso, papryka, cebula - potrawa znana i lubiana. Dzisiaj, pod wpływem moich dziewczyn wersja nieco bardziej light. Mięso z indyka. Czy to jeszcze jest gulasz? Sam nie wiem, ale ponieważ technologia przyrządzenia jest żywcem wzięta z węgierskiego oryginału, niech będzie gulasz. Aha, jeszcze pieczarki...
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2160
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101795
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6216
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2160
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101795
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6216
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i zeszklij na niej cebulę.
Dodaj umyte, osuszone i pokrojone w grube kawałki mięso. Podsmaż na mocnym ogniu często mieszając.
Patelnię zdejmij z ognia i wsyp paprykę. Wymieszaj dokładnie.
Postaw na powrót na kuchence, podlej szklanką wody (może również być bulion), zagotuj. Dodaj startą na grubych oczkach marchewkę, przyprawy i duś na małym ogniu ok. 5 minut.
Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki i duś w dalszym ciągu, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku.
Podawaj z np. plackami ziemniaczanymi lub pyrczokiem. Mogą również być kluski, ziemniaki, kasza - pasuje do wszystkiego!