Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 4746
Dodano: 03.04.2014
Odsłon: 17020
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Na rozgrzaną patelnię wlej oliwę i zeszklij na niej cebulę.
Dodaj umyte, osuszone i pokrojone w grube kawałki mięso.
Podsmaż na mocnym ogniu często mieszając.
Patelnię zdejmij z ognia i wsyp paprykę. Wymieszaj dokładnie.
Postaw na powrót na kuchence, podlej szklanką wody (może również być bulion), zagotuj.
Dodaj startą na grubych oczkach marchewkę, przyprawy i duś na małym ogniu ok. 5 minut.
Dodaj pokrojone w ćwiartki pieczarki i duś w dalszym ciągu, aż mięso będzie miękkie.
Dopraw do smaku.
Podawaj z np. plackami ziemniaczanymi lub pyrczokiem.
Mogą również być kluski, ziemniaki, kasza - pasuje do wszystkiego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
pyszności...:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Super gulasz :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

luna76 03 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Moje smaki :) Mniam!!!5 Kto głosował? | Odpowiedz