Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy i prosty przepis na gulasz wieprzowy z karkówki. Korzystajcie z przepisu i oczywiście ulepszajcie go :) Polecam!
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1161
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38518
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1161
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38518
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1292
Składniki
-karkówkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i odciąć zewnętrzny,stwardniały tłuszcz. Następnie mięso pokroić w grubą kostkę -cebule obrać i posiekać
Wszystkie kawałki mięsa dokładnie oprószyć solą, pieprzem i mąką. Następnie szybko osmażyć na gorącym tłuszczu, smażąc jedną warstwą na patelni. Zrumienione mięso przełożyć do garnka.
Do mięsa dodać posiekaną cebulę i dusić około 15 minut na silnym ogniu.
Następnie dodać liść laurowy i trochę wywaru i dusić karkówkę do miękkości, pod przykryciem i na wolnym ogniu, uzupełniając sos wywarem.
Pod koniec, do gulaszu dodać mieloną paprykę i koncentrat pomidorowy. Można jeszcze doprawić do smaku. Gotowy gulasz wieprzowy z papryką podawać z makaronem, kaszą, kluskami lub kopytkami. Do gulaszu wydajemy surówki z kiszonej kapusty, kiszone ogórki lub paprykę marynowaną. smacznego :)