Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest coś, co kochamy najbardziej…kuchnia fusion jest niesamowita. Łączy smaki i kultury, łamie tabu, pozostawia otwarte drzwi na każdym froncie.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 505
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 467
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 505
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16762
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 467
Składniki
Karkówkę kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, oprószamy mąką, dodajemy sos sojowy, mieszamy. Do mięsa wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście kaffiru, ziele angielskie, sok z limonki i dusimy pod przykryciem przez 30 min. Do mięsa dodajemy grzyby, dusimy kolejne 30 min. Pod koniec wlewamy sos ostrygowy, wsypujemy cukier, dusimy bez przykrycia do żądanej konsystencji sosu (odparowujemy). Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.