Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest coś, co kochamy najbardziej…kuchnia fusion jest niesamowita. Łączy smaki i kultury, łamie tabu, pozostawia otwarte drzwi na każdym froncie.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13502
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 617
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 781
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13502
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 617
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2837
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 781
Składniki
Karkówkę kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, oprószamy mąką, dodajemy sos sojowy, mieszamy. Do mięsa wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście kaffiru, ziele angielskie, sok z limonki i dusimy pod przykryciem przez 30 min. Do mięsa dodajemy grzyby, dusimy kolejne 30 min. Pod koniec wlewamy sos ostrygowy, wsypujemy cukier, dusimy bez przykrycia do żądanej konsystencji sosu (odparowujemy). Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.