Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest coś, co kochamy najbardziej…kuchnia fusion jest niesamowita. Łączy smaki i kultury, łamie tabu, pozostawia otwarte drzwi na każdym froncie.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1957
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2635
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1957
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2635
Składniki
Karkówkę kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju, oprószamy mąką, dodajemy sos sojowy, mieszamy. Do mięsa wlewamy bulion warzywny, dodajemy liście kaffiru, ziele angielskie, sok z limonki i dusimy pod przykryciem przez 30 min. Do mięsa dodajemy grzyby, dusimy kolejne 30 min. Pod koniec wlewamy sos ostrygowy, wsypujemy cukier, dusimy bez przykrycia do żądanej konsystencji sosu (odparowujemy). Do smaku doprawiamy cynamonem, solą i pieprzem.