Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja słodko-kwaśno-pikantna wersja gulaszu, idealna na mroźne dni.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Do garnka dajemy trochę masła i oliwy, na to cebulę czosnek, gdy cebula się zeszkli wrzucamy mięso pokrojone w kostki, dodajemy kminek mielony, mielone ziele angielskie, paprykę ostrą, sól, pieprz i chwile podsmażamy.
Marchew, pieczarki, paprykę, seler naciowy, oraz ogórki konserwowe, kroimy w kostkę. Gdy mięso się już zrumieni wrzucamy marchew, paprykę, dodajemy liść, laurowy i tymianek, odrobinę podlewamy i chwilę dusimy, następnie dodajemy seler, pieczarki, oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego i szczyptę cukru. Całość dusimy do miękkości, co chwilę mieszając.
Na koniec dodajemy ogórek konserwowy i zagęszczamy odrobiną śmietany z mąką. Jeżeli trzeba to doprawiamy do smaku. Podajemy z gotowaną kaszą.