Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja słodko-kwaśno-pikantna wersja gulaszu, idealna na mroźne dni.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2208
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9062
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1724
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2208
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 9062
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1724
Składniki
Do garnka dajemy trochę masła i oliwy, na to cebulę czosnek, gdy cebula się zeszkli wrzucamy mięso pokrojone w kostki, dodajemy kminek mielony, mielone ziele angielskie, paprykę ostrą, sól, pieprz i chwile podsmażamy.
Marchew, pieczarki, paprykę, seler naciowy, oraz ogórki konserwowe, kroimy w kostkę. Gdy mięso się już zrumieni wrzucamy marchew, paprykę, dodajemy liść, laurowy i tymianek, odrobinę podlewamy i chwilę dusimy, następnie dodajemy seler, pieczarki, oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego i szczyptę cukru. Całość dusimy do miękkości, co chwilę mieszając.
Na koniec dodajemy ogórek konserwowy i zagęszczamy odrobiną śmietany z mąką. Jeżeli trzeba to doprawiamy do smaku. Podajemy z gotowaną kaszą.