Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja słodko-kwaśno-pikantna wersja gulaszu, idealna na mroźne dni.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 899
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1958
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 899
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1958
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 449
Składniki
Do garnka dajemy trochę masła i oliwy, na to cebulę czosnek, gdy cebula się zeszkli wrzucamy mięso pokrojone w kostki, dodajemy kminek mielony, mielone ziele angielskie, paprykę ostrą, sól, pieprz i chwile podsmażamy.
Marchew, pieczarki, paprykę, seler naciowy, oraz ogórki konserwowe, kroimy w kostkę. Gdy mięso się już zrumieni wrzucamy marchew, paprykę, dodajemy liść, laurowy i tymianek, odrobinę podlewamy i chwilę dusimy, następnie dodajemy seler, pieczarki, oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego i szczyptę cukru. Całość dusimy do miękkości, co chwilę mieszając.
Na koniec dodajemy ogórek konserwowy i zagęszczamy odrobiną śmietany z mąką. Jeżeli trzeba to doprawiamy do smaku. Podajemy z gotowaną kaszą.