Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja słodko-kwaśno-pikantna wersja gulaszu, idealna na mroźne dni.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 331
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2757
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 895
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14444
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 331
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2757
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 895
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14444
Składniki
Do garnka dajemy trochę masła i oliwy, na to cebulę czosnek, gdy cebula się zeszkli wrzucamy mięso pokrojone w kostki, dodajemy kminek mielony, mielone ziele angielskie, paprykę ostrą, sól, pieprz i chwile podsmażamy.
Marchew, pieczarki, paprykę, seler naciowy, oraz ogórki konserwowe, kroimy w kostkę. Gdy mięso się już zrumieni wrzucamy marchew, paprykę, dodajemy liść, laurowy i tymianek, odrobinę podlewamy i chwilę dusimy, następnie dodajemy seler, pieczarki, oraz łyżeczkę koncentratu pomidorowego i szczyptę cukru. Całość dusimy do miękkości, co chwilę mieszając.
Na koniec dodajemy ogórek konserwowy i zagęszczamy odrobiną śmietany z mąką. Jeżeli trzeba to doprawiamy do smaku. Podajemy z gotowaną kaszą.