Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na chłodne jesienno-zimowe dni nie ma nic lepszego niż rozgrzewający gulasz. A co powiecie na lekko pikantny gulasz z dodatkiem chrupiących warzyw ? Polecam:)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim pokrojone w ćwiartki pieczarki.Doprawiamy solą i pieprzem. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy mięso gulaszowe i smażymy aż nabierze złocistego koloru. Oprószamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Do garnka z mięsem dodajemy podsmażone pieczarki a na patelnię wrzucamy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmażamy na rumiano. Kiełbasę dodajemy do mięsa, wlewamy pomidory, kawałek drobno posiekanej papryczki chili i całość gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojoną paprykę czerwoną i seler naciowy.W razie potrzeby możemy dodać jeszcze trochę papryczki chili Gotujemy jeszcze ok. 5 min - tak, żeby warzywa lekko zmiękły ale nie rozgotowały się. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą gryczaną.