Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na chłodne jesienno-zimowe dni nie ma nic lepszego niż rozgrzewający gulasz. A co powiecie na lekko pikantny gulasz z dodatkiem chrupiących warzyw ? Polecam:)
Składniki
Na patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim pokrojone w ćwiartki pieczarki.Doprawiamy solą i pieprzem. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i szklimy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy mięso gulaszowe i smażymy aż nabierze złocistego koloru. Oprószamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Do garnka z mięsem dodajemy podsmażone pieczarki a na patelnię wrzucamy pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i podsmażamy na rumiano. Kiełbasę dodajemy do mięsa, wlewamy pomidory, kawałek drobno posiekanej papryczki chili i całość gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy, pokrojoną paprykę czerwoną i seler naciowy.W razie potrzeby możemy dodać jeszcze trochę papryczki chili Gotujemy jeszcze ok. 5 min - tak, żeby warzywa lekko zmiękły ale nie rozgotowały się. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą gryczaną.