Czy konserwa nadaje się wyłącznie na kanapkę? Okazuje się, że nie! Możesz z niej przygotować pyszne danie obiadowe, które nie zajmie ci dużo czasu. Gulasz z konserwy do smaczne i sycące danie nie tylko dla oszczędnych.
Gulasz z konserwy
Składniki
- 300 g gulaszu angielskiego z puszki
- 2 kiełbasy wieprzowe
- 2 marchewki
- 500 g ziemniaków
- 1 cebula
- 250 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- olej rzepakowy do smażenia
- natka pietruszki suszona
- sól i pieprz do smaku
Składniki
- 300 g gulaszu angielskiego z puszki
- 2 kiełbasy wieprzowe
- 2 marchewki
- 500 g ziemniaków
- 1 cebula
- 250 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- olej rzepakowy do smażenia
- natka pietruszki suszona
- sól i pieprz do smaku

Etapy przygotowania
Gulasz angielski wyciągnij z puszki i pokrój w średniej wielkości kawałki. Podobnie zrób z kiełbasą. Marchewki obierz, posiekaj w półplasterki. Cebulę pokrój w kostkę. Olej rzepakowy rozgrzej na dużej patelni. Obsmaż z jednej i z drugiej strony obydwa rodzaje mięsa. W trakcie posól je i popieprz. Przełóż do średniej wielkości garnka.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i dodaj marchewki. Kiedy warzywa zmiękną, przełóż je do mięsa. Wlej do garnka bulion drobiowy, dopraw suszoną natką pietruszki i zagotuj. W tym czasie obierz ziemniaki, podziel na średniej wielkości kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Duś przez 20 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy, aby zagęścić gulasz z konserwy i zostaw jeszcze na 5 minut.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15048

Pasuje na śniadanko.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1228

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1346
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 217
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15048

Pasuje na śniadanko.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Przyprawy
- Kolendra
- Jajka
- Dla zdrowia
Odsłon: 1228

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1346
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 217



Składniki
- 300 g gulaszu angielskiego z puszki
- 2 kiełbasy wieprzowe
- 2 marchewki
- 500 g ziemniaków
- 1 cebula
- 250 ml bulionu drobiowego lub warzywnego
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- olej rzepakowy do smażenia
- natka pietruszki suszona
- sól i pieprz do smaku
Gulasz angielski wyciągnij z puszki i pokrój w średniej wielkości kawałki. Podobnie zrób z kiełbasą. Marchewki obierz, posiekaj w półplasterki. Cebulę pokrój w kostkę. Olej rzepakowy rozgrzej na dużej patelni. Obsmaż z jednej i z drugiej strony obydwa rodzaje mięsa. W trakcie posól je i popieprz. Przełóż do średniej wielkości garnka.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i dodaj marchewki. Kiedy warzywa zmiękną, przełóż je do mięsa. Wlej do garnka bulion drobiowy, dopraw suszoną natką pietruszki i zagotuj. W tym czasie obierz ziemniaki, podziel na średniej wielkości kawałki i dodaj do gotującego się wywaru. Duś przez 20 minut. Po tym czasie dodaj koncentrat pomidorowy, aby zagęścić gulasz z konserwy i zostaw jeszcze na 5 minut.