Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przygotować również jako rozgrzewającą przekąskę na imprezę. Gulasz świetnie smakuje podawany z ziemniakami z wody lub świeżym pieczywem. Zobaczcie, jak w kilka chwil przygotować to niezwykłe danie.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4583
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424439
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4583
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424439
Składniki
Pierś z kurczaka pokrój na małe kawałeczki i dokładnie wymieszaj z przyprawami. Następnie odstaw mięso na około 30 minut w chłodne miejsce.
Pieczarki umyj i pokrój na plasterki. W garnku rozgrzej dwie łyżki oliwy, na rozgrzany tłuszcz wrzuć pieczarki. Posól i duś pod przykryciem przez około 5 minut.
Wyciągnij miskę z kurczakiem. Obtocz kawałki mięsa w mące. Następnie dodaj je do garnka z pieczarkami. Dolej bulion i duś przez 15 minut.
Gotowy gulasz podawaj z gotowanymi ziemniakami. Na koniec talerz udekoruj posiekaną natką pietruszki.