Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy czasem zjeść takie proste w miarę szybkie jedzenie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3200
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1259
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2017
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2015
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3200
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1259
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2017
Składniki
Mięso z łopatki pokroić w kostkę,
Obsypać przyprawami i dodać olej
Wszystko dokładnie wymieszać.
Na patelni obsmażyć mięso
W międzyczasie do garnka wlać wodę dodać suszone warzywa zagotować.
Gdy mięso jest już podsmażone całą zawartość z patelni przełożyć do garnka z wodą i suszonymi warzywami.
Gotować na wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie i wyparuje około 1 szklanki wody. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
W małym słoiczku po koncentracie pomidorowym wlać do połowy zimnej wody, dodać mąkę z opisu oraz śmietanę i rozrobić aby nie było grudek.
Zalać mięso
I zagotować.
Podałam z kaszą wiejską średnią oraz sałatką z chyli.