Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy czasem zjeść takie proste w miarę szybkie jedzenie.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 720
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 720
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
Składniki
Mięso z łopatki pokroić w kostkę,
Obsypać przyprawami i dodać olej
Wszystko dokładnie wymieszać.
Na patelni obsmażyć mięso
W międzyczasie do garnka wlać wodę dodać suszone warzywa zagotować.
Gdy mięso jest już podsmażone całą zawartość z patelni przełożyć do garnka z wodą i suszonymi warzywami.
Gotować na wolnym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie i wyparuje około 1 szklanki wody. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
W małym słoiczku po koncentracie pomidorowym wlać do połowy zimnej wody, dodać mąkę z opisu oraz śmietanę i rozrobić aby nie było grudek.
Zalać mięso
I zagotować.
Podałam z kaszą wiejską średnią oraz sałatką z chyli.