Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu najczęstszą potrawą jaką gotuję to gulasz. Uwielbiam go, bo wystarczy tylko dodać inne warzywo lub zmienić przyprawę i mamy nową wersję. Ja robię gulasz z różnych rodzai mięsa dziś padło na łopatkę, ale moim ulubionym jest gulasz z karkówki. Bardzo aromatyczna potrawa, ja staram się dodawać do niego dużo warzyw. Świeżych przypraw, ale jak nie macie to przyprawy zastępujemy suszonymi i jest wtedy wychodzi równie pyszny.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4180
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 234
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 760
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 744
Składniki
Na roztopionym oleju kokosowym smażymy mięso pokrojone w grubą kostkę. Do mięsa dodajemy gałązki tymianku, rozmarynu, szałwii, ziarna ziela angielskiego i liście laurowe.
Podsmażamy i dodajemy obrany, pokrojony w kostkę seler. Mieszamy, a następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i obrane ząbki czosnku. Lekko podsmażamy i dodajemy tartą włoszczyznę.
Całość dokładnie mieszamy i podlewamy wodą. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa, podlewając niewielką ilością wody w razie potrzeby. Gulasz jest wówczas gotowy kiedy mięso jest miękkie, a rozgotowane warzywa zagęszczają nam sos. W razie konieczności odparowujemy wodę, tak aby konsystencja powstałego sosu nam odpowiadała. Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami, ryżem, makaronem lub chlebem. Smacznego. !!!