Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu najczęstszą potrawą jaką gotuję to gulasz. Uwielbiam go, bo wystarczy tylko dodać inne warzywo lub zmienić przyprawę i mamy nową wersję. Ja robię gulasz z różnych rodzai mięsa dziś padło na łopatkę, ale moim ulubionym jest gulasz z karkówki. Bardzo aromatyczna potrawa, ja staram się dodawać do niego dużo warzyw. Świeżych przypraw, ale jak nie macie to przyprawy zastępujemy suszonymi i jest wtedy wychodzi równie pyszny.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 151
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1039
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12015
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2081
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 151
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1039
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12015
Składniki
Na roztopionym oleju kokosowym smażymy mięso pokrojone w grubą kostkę. Do mięsa dodajemy gałązki tymianku, rozmarynu, szałwii, ziarna ziela angielskiego i liście laurowe.
Podsmażamy i dodajemy obrany, pokrojony w kostkę seler. Mieszamy, a następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i obrane ząbki czosnku. Lekko podsmażamy i dodajemy tartą włoszczyznę.
Całość dokładnie mieszamy i podlewamy wodą. Dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa, podlewając niewielką ilością wody w razie potrzeby. Gulasz jest wówczas gotowy kiedy mięso jest miękkie, a rozgotowane warzywa zagęszczają nam sos. W razie konieczności odparowujemy wodę, tak aby konsystencja powstałego sosu nam odpowiadała. Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami, ryżem, makaronem lub chlebem. Smacznego. !!!