Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz przyrządzony z łopatki wieprzowej z dodatkiem cebuli i korniszonów, podlany czerwonym winem, idealne danie obiadowe. Polecam serdecznie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5486
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12352
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13235
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5486
Składniki
Łopatkę umyć i pokroić w grubą kostkę, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Korniszony pokroić na 4 części. Wszystkie przyprawy wymieszać z odrobiną oleju, całość wlać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażamy cebulę i wrzucamy mięso i również podsmażamy, następnie zalewamy winem i dodajemy korniszony. Przykrywamy patelnię i dusimy ok 45 minut, po tym czasie odkrywamy patelnie i redukujemy sos ok 10 minut, dolewamy śmietankę i chwilę mieszamy aż sos zgęstnieje. Na sam koniec solimy do smaku. Gotowe !!!