Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz przyrządzony z łopatki wieprzowej z dodatkiem cebuli i korniszonów, podlany czerwonym winem, idealne danie obiadowe. Polecam serdecznie.
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25431
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19091
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21225
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25431
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19091
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21225
Składniki
Łopatkę umyć i pokroić w grubą kostkę, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Korniszony pokroić na 4 części. Wszystkie przyprawy wymieszać z odrobiną oleju, całość wlać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażamy cebulę i wrzucamy mięso i również podsmażamy, następnie zalewamy winem i dodajemy korniszony. Przykrywamy patelnię i dusimy ok 45 minut, po tym czasie odkrywamy patelnie i redukujemy sos ok 10 minut, dolewamy śmietankę i chwilę mieszamy aż sos zgęstnieje. Na sam koniec solimy do smaku. Gotowe !!!