Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz przyrządzony z łopatki wieprzowej z dodatkiem cebuli i korniszonów, podlany czerwonym winem, idealne danie obiadowe. Polecam serdecznie.
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1702
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 579
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1943
Polecam.
Odsłon: 383
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1702
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 579
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1943
Składniki
Łopatkę umyć i pokroić w grubą kostkę, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Korniszony pokroić na 4 części. Wszystkie przyprawy wymieszać z odrobiną oleju, całość wlać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażamy cebulę i wrzucamy mięso i również podsmażamy, następnie zalewamy winem i dodajemy korniszony. Przykrywamy patelnię i dusimy ok 45 minut, po tym czasie odkrywamy patelnie i redukujemy sos ok 10 minut, dolewamy śmietankę i chwilę mieszamy aż sos zgęstnieje. Na sam koniec solimy do smaku. Gotowe !!!