Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz przyrządzony z łopatki wieprzowej z dodatkiem cebuli i korniszonów, podlany czerwonym winem, idealne danie obiadowe. Polecam serdecznie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2108
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3250
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1314
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2060
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2108
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3250
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1314
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2060
Składniki
Łopatkę umyć i pokroić w grubą kostkę, cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Korniszony pokroić na 4 części. Wszystkie przyprawy wymieszać z odrobiną oleju, całość wlać do miski z mięsem i dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażamy cebulę i wrzucamy mięso i również podsmażamy, następnie zalewamy winem i dodajemy korniszony. Przykrywamy patelnię i dusimy ok 45 minut, po tym czasie odkrywamy patelnie i redukujemy sos ok 10 minut, dolewamy śmietankę i chwilę mieszamy aż sos zgęstnieje. Na sam koniec solimy do smaku. Gotowe !!!