Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1203
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1316
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 192
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1203
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1316
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 192
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Marchew obrać i pokroić w talarki. Papryki oczyścić i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, partiami zrumienić mięso, obsmażone mięso przekładać do rondla. Na koniec, na tej samej patelni, podsmażyć cebulę i paprykę, przełożyć do mięsa. Doprawić liściem laurowym, zielem angielskim oraz ziarenkami pieprzu. Całość podlać szklanką wody – tak, aby przykryła mięso i dusić około 30-40 min., aż mięso będzie miękkie. Wtedy dorzucić marchewkę i przyprawić do smaku. Gdy marchew będzie miękka, zagęścić gulasz. W miseczce wymieszać 2 łyżki mąki z zimną wodą i dolać do gotującego się gulaszu. Pogotować jeszcze około 10 min., na koniec w razie potrzeby doprawić.