Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mielonego mięsa powstał całkiem przypadkiem, bo zwyczajnie nie chciało mi się kroić mięsa, a maszynka do mięsa była w użyciu i tak sobie pomyślałam, że może by jakoś obejść to krojenie w drobną kostkę. I tak powstał pomysł na gulasz z mielonego mięsa. Będziemy powtarzać, bo wyszło bardzo smaczne danie.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
Mięso mielimy Cebulę drobno kroimy
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju i smażymy na nim mięso z cebulą delikatnie je soląc, aż do odparowania płynu i lekkiego zrumienienia
W garnku zagotowujemy ok 1,5 litra wody z zielem angielskim i liśćmi laurowymi i przekładamy do niej podsmażone mięso. Gotujemy ok 20 minut, po czym dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę paprykę i gotujemy kolejne 10 minut. Gdyby gulasz był zbyt gęsty dolewamy nieco wody
Po tym czasie gulasz doprawiamy solą, pieprzem, papryką w proszku i dodajemy przecier. Chwilę gotujemy
Mąkę mieszamy z zimną wodą ( ok 1/3 szklanki ) i wlewamy do gulaszu mieszając go. Całość zagotowujemy
Podajemy do makaronu lub klusek