Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z mięsa mielonego

Gulasz z mięsa mielonego

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 22

Dodano:

Odsłon: 7904

Wyśmienicie smakujący gulasz, bardzo prosty w przygotowaniu. Doskonale komponuje się zarówno z makaronem jak i z ryżem.

Składniki

  • Mięso mielone 40 dag
  • Marchew 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • pomidory z puszki
  • Czosnek
  • Cebula
  • Kostka rosołowa 1/2 szt
  • Sól
  • papryka słodka w proszku 1/2 łyżeczki
  • papryka ostra w proszku 1/2 łyżeczki
  • Majeranek
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z mięsa mielonego

Przygotowanie

  1. 1. Podsmażamy mięso mielone.

  2. 2. Dodajemy czosnek oraz cebulę i paprykę pokrojoną w kostkę, podsmażamy jeszcze chwilę.

  3. 3. Dodajemy pomidory z puszki,pokrojoną w półplasterki marchewkę, dolewany pół szklanki wody oraz kostkę rosołową i dusimy aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń