Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i pyszny pomysł na domowy obiad
Patelnia, nóż, drewniana łyżka, talerz, garnek, szklanka, widelec, deska do krojenia
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1140
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 97
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10561
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1140
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 97
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10561
Składniki
W pierwszej kolejności zajmujemy sie mięsem. Schab należy pokroić w kostkę nastepnie doprawić: solą, pieprzem, przyprawą do mięsa, ostrą czerwoną papryką, majerankiem i bazylią, oczywiście wszystko według uznania. Nastepnie całość smażyć az do uzyskania ładnego brązowego koloru mięsa (nie boimy się mocnego przysmażenia gdyż całość zostanie w pozniejszym etapie gotowana. Im ciemniejszy kolor przysmażonego mięsa tym ciemniejszy sos). Gdy nasze mięso uzyska juz oczekiwany przez nas kolor, przerzucamy je do garnka i zalewamy wodą. Gotuj mięso na małym ogniu sporadycznie po odparowaniu wody dolewaj ją do momentu aż mięso stanie się miękkie i w zależności od tego ile sosu potrzebujesz. Gdyż woda w której zostanie mieso posłuży nam za sos ( Pamietaj nie odlewaj wody!! Jesli masz jej za dużo pozostaw dłużej garnek na ogniu niech sama wyparuje a stworzony bulion poprostu się nie marnuje). W czasie gdy schab się gotuje pokrój pieczarki w paski i podsmaż na patelni po wcześniej smażonym mięsie, niezapomnij o posoleniu pieczarek. Kiedy pieczarki uzyskają piekny złoty kolor dodaj je do gotującego się mięsa. Całosć gotuj az mięso staniebsie miekkie wtedy odstaw garnek na bok, przygotuj szklankę do której wsypiesz 3 łyżeczki mąki i zalej ją wodą tak 2/3 szklanki. Wymieszaj mąkrę z wodą dokładnie aby nie zostawały grudki (jesli jest za gęsta dolej śmiało wody). Gdy tzw. Zacierkę z mąki masz już gotową dodaj ją do ugotowane mięsa. Dokładnie wymieszaj aż do połączenia się składników. Po połączeniu skladników całość wstaw na mały ogień, mieszaj az do zagotowania. Następnie odstaw na bok i zabierz się za obieranie młodych ziemniaków i drobne krojenie koperku. Po ugotowaniu ziemniaków ułóż je na tależu dodaj przygotowany gulasz a całość posyp koperkiem. I gotowe! SMACZNEGO