Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z ogórkiem kiszonym i burakami

Gulasz z ogórkiem kiszonym i burakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3752

Dodano:

Odsłon: 820

Gulasz wcale nie musi być nudny, nie musi wyglądać i smakować ciągle tak samo.
Reklama
Reklama
Gulasz z ogórkiem kiszonym i burakami

Przygotowanie

  1. Buraki ugotuj w łupinach, lub owiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku. Mięso pokrój w kostkę, posyp obficie solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Karkówkę i cebulę usmaż na tłuszczu, przełóż do garnka. Zalej bulionem. Dodaj ziele i liście laurowe. Duś pod przykryciem przez ok. 1 h. Kiełbasę pokrój w plasterki a ogórki zetrzyj na grubych oczkach tarki. Buraki obierz i pokrój w kostkę. Wszystko dodaj do gulaszu. Duś przez 10 minut. Gulasz dopraw do smaku pieprzem, solą i octem. Gulasz podawaj jako samodzielne danie z chlebem lub w towarzystwie kaszy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń