Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wcale nie musi być nudny, nie musi wyglądać i smakować ciągle tak samo.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32997
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9700
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32997
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9700
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2185
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4181
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 921
Składniki
Buraki ugotuj w łupinach, lub owiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku. Mięso pokrój w kostkę, posyp obficie solą i pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Karkówkę i cebulę usmaż na tłuszczu, przełóż do garnka. Zalej bulionem. Dodaj ziele i liście laurowe. Duś pod przykryciem przez ok. 1 h. Kiełbasę pokrój w plasterki a ogórki zetrzyj na grubych oczkach tarki. Buraki obierz i pokrój w kostkę. Wszystko dodaj do gulaszu. Duś przez 10 minut. Gulasz dopraw do smaku pieprzem, solą i octem. Gulasz podawaj jako samodzielne danie z chlebem lub w towarzystwie kaszy.