Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz na wieprzowych ozorach, doprawiony chrzanem i musztardą. Ozór w szybkowarze gotuje się bardzo szybko i łatwo daje się sprawić.
Ozory dokładnie myjemy. Przed obróbką, należy z ozorów wyciąć gruczoły ślinowe - ja kupiłam ozory już bez nich, ale najlepiej zapytać przy zakupie.
Ozory wkładamy do szybkowara, zalewamy wodą ok 2cm ponad mięso, dodajemy marchew, suszoną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Gotujemy 1 godzinę od momentu uszczelnienia się szybkowaru.
Po tym czasie garnek chłodzimy, kiedy ciśnienie opadnie wyciągamy ozory. Woda z gotowania ozorów już nam się nie przyda. Przelewamy ozory zimną wodą. Zdejmujemy skórę - powinna odejść bez problemu. Ozory kroimy na plasterki.
W garnku gotujemy bulion, dodajemy ozorki, pokrojone pieczarki, paprykę, cebulę i kaszę. Jeśli bulionu jest za mało, dolewamy wody. Dodajemy chrzan, musztardę i przyprawy. Kiedy kasza będzie już miękka, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Gotujemy jeszcze 10-15 minut. Doprawiamy do smaku.
Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.
Odsłon: 5637
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 49
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4386
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 201
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 90
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 49
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4386
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 201
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 90
Składniki
Ozory dokładnie myjemy. Przed obróbką, należy z ozorów wyciąć gruczoły ślinowe - ja kupiłam ozory już bez nich, ale najlepiej zapytać przy zakupie. Ozory wkładamy do szybkowara, zalewamy wodą ok 2cm ponad mięso, dodajemy marchew, suszoną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Gotujemy 1 godzinę od momentu uszczelnienia się szybkowaru. Po tym czasie garnek chłodzimy, kiedy ciśnienie opadnie wyciągamy ozory. Woda z gotowania ozorów już nam się nie przyda. Przelewamy ozory zimną wodą. Zdejmujemy skórę - powinna odejść bez problemu. Ozory kroimy na plasterki. W garnku gotujemy bulion, dodajemy ozorki, pokrojone pieczarki, paprykę, cebulę i kaszę. Jeśli bulionu jest za mało, dolewamy wody. Dodajemy chrzan, musztardę i przyprawy. Kiedy kasza będzie już miękka, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Gotujemy jeszcze 10-15 minut. Doprawiamy do smaku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 26
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 49