Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz na wieprzowych ozorach, doprawiony chrzanem i musztardą. Ozór w szybkowarze gotuje się bardzo szybko i łatwo daje się sprawić.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 76
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 291
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 76
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 291
Składniki
Ozory dokładnie myjemy. Przed obróbką, należy z ozorów wyciąć gruczoły ślinowe - ja kupiłam ozory już bez nich, ale najlepiej zapytać przy zakupie. Ozory wkładamy do szybkowara, zalewamy wodą ok 2cm ponad mięso, dodajemy marchew, suszoną cebulę, liście laurowe, ziele angielskie i goździki. Gotujemy 1 godzinę od momentu uszczelnienia się szybkowaru. Po tym czasie garnek chłodzimy, kiedy ciśnienie opadnie wyciągamy ozory. Woda z gotowania ozorów już nam się nie przyda. Przelewamy ozory zimną wodą. Zdejmujemy skórę - powinna odejść bez problemu. Ozory kroimy na plasterki. W garnku gotujemy bulion, dodajemy ozorki, pokrojone pieczarki, paprykę, cebulę i kaszę. Jeśli bulionu jest za mało, dolewamy wody. Dodajemy chrzan, musztardę i przyprawy. Kiedy kasza będzie już miękka, dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Gotujemy jeszcze 10-15 minut. Doprawiamy do smaku.