Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny i aromatyczny gulasz z pieczarkami. Nie może się nie udać, przepis jest prosty i łatwy w przygotowaniu. Można podawać go z kaszą, makaronem lub ziemniakami.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 563
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16840
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 634
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 563
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16840
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 634
Składniki
Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, usmażyć na oleju, przełożyć do miski. Pieczarki pokroić w grube plastry, usmażyć na maśle, dodać posiekaną cebulę, chwilę smażyć mieszając. Wlać wino, dusić około 5minut, dodać mięso, posiekaną natkę pietruszki, pokrojonego pora, pół łyżeczki tymianku, gałkę, sól, pieprz i całość zalać bulionem. Wymieszać. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, około 30minut, aby mięso było miękkie. W razie potrzeby doprawić.