Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z pieczarkami - prosty i pyszny obiad dla całej rodziny
szybkowar
Ziemniaki z mięsem w piekarniku, co mogłoby być smaczniejsze. Zawsze tak gotu...
Odsłon: 12993
To sycące, niedrogie i bardzo smaczne danie możecie przygotować zarówno w wer...
Odsłon: 12346
Wczoraj był przepis na tradycyjną babciną babkę, dzisiaj czas na moją. Jak ju...
Odsłon: 1097
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 1233
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 387
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 144
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 102
Wczoraj był przepis na tradycyjną babciną babkę, dzisiaj czas na moją. Jak ju...
Odsłon: 1097
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 1233
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 387
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 144
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 102
Składniki
Aby zaoszczędzić czas i pieniądze przygotuję gulasz w urządzeniu wielofunkcyjnym Instant Pot z funkcją szybkowaru. Ten sam przepis można przygotować w tradycyjnym garnku wydłużając czas gotowania do miękkości mięsa ok. 60-90 minut. Mięso pokroić w kostkę, doprawić solą oraz pieprzem. W garnku rozgrzewamy smalec lub olej. Mięso krótko podsmażam ok. 2 minuty. Dodajemy przyprawy, paprykę słodką ostrą oraz wędzoną. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy kolejne 2 minuty. Dodajemy marchew, paprykę oraz pieczarki pokrojone w kostkę. Kolejno koncentrat pomidorowy, przecieśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w kulkach oraz sos sojowy lub sól. Całość zalewamy gorącą wodą lub bulionem. Zamykamy pokrywę urządzenia wielofunkcyjnego. Ustawiamy opcję gotowania pod ciśnieniem na czas 30-35 minut w zależności od wielkości kawałków mięsa. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie, sos zagęszczamy mąką oraz śmietanką rozrobioną w niewielkiej ilości wody. W razie konieczności doprawiamy do smaku i posypujemy świeżym koperkiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Dania główne
Schab w mleku i cebuli
Dania główne
Leśny kociołek Kaukai Semigali
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4579
Siekane kotlety rybne
Dziś ryba w trochę innym wydaniu. Kotleciki, ale nie z ryby mielonej, a siek...
Odsłon: 104