Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiad nie byle jaki bo mam własne kuraki, więc myślałam kombinowałam i gulasz wy czarowałam.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1081
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6246
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1081
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6246
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Przygotować pierś z kurczaka.
Pokroić w dowolną kostkę.
Obsypać przyprawami dodać olej.
Wymieszać dokładnie do połączenia się składników.
Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Mięso w przyprawach dodać na patelnię.
I obsmażyć do czasu aż wyparuje z mięsa woda.
Gotowe dodać do wody z suszonymi warzywami.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
Następnie dodać koper i nadal dusić.
Śmietanę rozrobić z wywarem od mięsa i mąką aby nie było grudek.
Zalać mięso.
I gotować do powstania sosu.
Obiad podałam z dwoma kaszami razem prażonymi jęczmienną z gryczaną oraz mizeria z ogórków.