Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z piersi kurczaka.

Gulasz z piersi kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 697 Ocena: 4432

Dodano:

Odsłon: 1502

Dziś obiad nie byle jaki bo mam własne kuraki, więc myślałam kombinowałam i gulasz wy czarowałam.

Składniki

  • 1 kilogram piersi kurczaka,
  • 0,5 łyżki pieprzu cytrynowego,
  • 1,5 łyżki przyprawy do kurczaka,
  • 3 łyżki oleju,
  • 3 szklanki wody,
  • 2 łyżki śmietany 18%,
  • 1 czubata łyżka mąki,
  • 2 łyżki kopru,
  • 2 łyżki suszonych warzyw.
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz z piersi kurczaka.

Przygotowanie

  1. Przygotować pierś z kurczaka.

  2. Pokroić w dowolną kostkę.

  3. Obsypać przyprawami dodać olej.

  4. Wymieszać dokładnie do połączenia się składników.

  5. Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.

  6. Mięso w przyprawach dodać na patelnię.

  7. I obsmażyć do czasu aż wyparuje z mięsa woda.

  8. Gotowe dodać do wody z suszonymi warzywami.

  9. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.

  10. Następnie dodać koper i nadal dusić.

  11. Śmietanę rozrobić z wywarem od mięsa i mąką aby nie było grudek.

  12. Zalać mięso.

  13. I gotować do powstania sosu.

  14. Obiad podałam z dwoma kaszami razem prażonymi jęczmienną z gryczaną oraz mizeria z ogórków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń