Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiad nie byle jaki bo mam własne kuraki, więc myślałam kombinowałam i gulasz wy czarowałam.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8655
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8655
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Przygotować pierś z kurczaka.
Pokroić w dowolną kostkę.
Obsypać przyprawami dodać olej.
Wymieszać dokładnie do połączenia się składników.
Do garnka wlać wodę i dodać suszone warzywa.
Mięso w przyprawach dodać na patelnię.
I obsmażyć do czasu aż wyparuje z mięsa woda.
Gotowe dodać do wody z suszonymi warzywami.
Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
Następnie dodać koper i nadal dusić.
Śmietanę rozrobić z wywarem od mięsa i mąką aby nie było grudek.
Zalać mięso.
I gotować do powstania sosu.
Obiad podałam z dwoma kaszami razem prażonymi jęczmienną z gryczaną oraz mizeria z ogórków.