Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny gulasz podany z ryżem, może również gościć na naszym stole. Tym razem będzie orientalnie, pikantnie i troszkę słodko to smaki, które świetnie łączą się z wieprzowiną.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68062
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1961
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68062
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1961
Składniki
1. Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu układam na dnie naczynia. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję mięso pokrojone w kostkę. Mięso doprawiam paprykami oraz solą. 4. Smażę około 10 minut, podlewam wodą i gotuję do miękkości mięsa.
5. Papryki oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki, przekładam do mięsa. 6. Fasolę odlewam z zalewy, również przekładam do mięsa. 7. Następnie dodaję koncentrat pomidorowy, sos sojowy. 8. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotuję.
9. Mięso z sosem układam na ryżu. 10. Danie gotowe. 11. Smacznego.