Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4777
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13376
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4777
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 281
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13376
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2659
Składniki
Serduszka oczyścić,wrzucić do garnka na rozgrzany olej, podsmażać i dodać cebulę pokrojoną w piórka.Dolać ok 1-2 szklanek wody i dusić.Następnie doprawić przyprawami,ziołami (radzę dodać więcej majeranku roztartego w dłoni),wcisnąć czosnek.W razie potrzeby podlewać wodą.Gdy serduszka będą miękkie,rozrobić mąkę z odrobiną zimnej wody i wlać do sosu mieszając by go zagęścić.Podawać np z ziemniakami,kaszą i surówkami.