Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5735
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 134
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5735
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 134
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 672
Składniki
Serduszka oczyścić,wrzucić do garnka na rozgrzany olej, podsmażać i dodać cebulę pokrojoną w piórka.Dolać ok 1-2 szklanek wody i dusić.Następnie doprawić przyprawami,ziołami (radzę dodać więcej majeranku roztartego w dłoni),wcisnąć czosnek.W razie potrzeby podlewać wodą.Gdy serduszka będą miękkie,rozrobić mąkę z odrobiną zimnej wody i wlać do sosu mieszając by go zagęścić.Podawać np z ziemniakami,kaszą i surówkami.