Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Serduszka oczyścić,wrzucić do garnka na rozgrzany olej, podsmażać i dodać cebulę pokrojoną w piórka.Dolać ok 1-2 szklanek wody i dusić.Następnie doprawić przyprawami,ziołami (radzę dodać więcej majeranku roztartego w dłoni),wcisnąć czosnek.W razie potrzeby podlewać wodą.Gdy serduszka będą miękkie,rozrobić mąkę z odrobiną zimnej wody i wlać do sosu mieszając by go zagęścić.Podawać np z ziemniakami,kaszą i surówkami.