Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z serduszek drobiowych w sosie

Gulasz z serduszek drobiowych w sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 768 Ocena: 5099

Dodano:

Odsłon: 967

Miałam dziś nic nie wstawiać bo znowu powstała na Facebooku beka z jedzenia wyśmiewają ludzkie jedzenie, moje też już zdążyli ukraść i wyśmiać ale mam ich w głębokim poważaniu robię to co kocham po mimo że jestem krawcową uwielbiam gotować i dzielić się tym z ludźmi którzy chcą uczyć się taniego gotowania. Dziś jakoś nie mam natchnienia na nic ale obiad przygotowałam i rodzina z chęcią go zjadła.

Składniki

  • 700 g serduszek drobiowych,
  • 2 czubate łyżki kopru,
  • 0,5 łyżki liści lubczyk - magii,
  • 0,5 łyżki natki pietruszki,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 czubata łyżka mąki,
  • 165 g lub 1 mała śmietana,
  • 2,5 łyżki suszonych warzyw,
  • 0,5 łyżki ulubionej przyprawy z solą
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z serduszek drobiowych w sosie

Przygotowanie

  1. Przygotować serduszka umyć je i po przekrajać na pół, do garnka dodać serduszka, suszone warzywa oraz 5 szklanek wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości serduszek oraz wyparowania części wody.

  2. Gdy już wyparuje część wody dodać koper i doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą, gotować taki długo aż pozostanie 1,5 szklanki wody. W miedzy czasie śmietanę rozrobić z mąką zalać serduszka i gotować na bardzo wolnym ogniu.

  3. Gdy już powoli robi się niezbyt gęsty sos dodać liście lubczyk - magii i jeszcze chwilę pogotować aż zrobi się sos taki jak będzie wam pasował (ja zrobiłam niezbyt gęsty aby był do ziemniaków ).

  4. Obiad podałam z ziemniakami oraz grzybami które robiłam na zimę. https://swojskiejedzonko72.blogspot.com/2019/10/opienki-w-przecierze-pomidorowym.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń