Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam dziś nic nie wstawiać bo znowu powstała na Facebooku beka z jedzenia wyśmiewają ludzkie jedzenie, moje też już zdążyli ukraść i wyśmiać ale mam ich w głębokim poważaniu robię to co kocham po mimo że jestem krawcową uwielbiam gotować i dzielić się tym z ludźmi którzy chcą uczyć się taniego gotowania. Dziś jakoś nie mam natchnienia na nic ale obiad przygotowałam i rodzina z chęcią go zjadła.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 317
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 317
Składniki
Przygotować serduszka umyć je i po przekrajać na pół, do garnka dodać serduszka, suszone warzywa oraz 5 szklanek wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości serduszek oraz wyparowania części wody.
Gdy już wyparuje część wody dodać koper i doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą, gotować taki długo aż pozostanie 1,5 szklanki wody. W miedzy czasie śmietanę rozrobić z mąką zalać serduszka i gotować na bardzo wolnym ogniu.
Gdy już powoli robi się niezbyt gęsty sos dodać liście lubczyk - magii i jeszcze chwilę pogotować aż zrobi się sos taki jak będzie wam pasował (ja zrobiłam niezbyt gęsty aby był do ziemniaków ).
Obiad podałam z ziemniakami oraz grzybami które robiłam na zimę. https://swojskiejedzonko72.blogspot.com/2019/10/opienki-w-przecierze-pomidorowym.html