Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to sycące i smaczne danie, szczególnie w jesienne , chłodne dni. Podlany czerwonym winem świetnie rozgrzewa a sos angielski sprawia, że mięso jest mięciutkie, aromatyczne a jednocześnie zwarte.
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7697
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2734
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71244
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7697
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2734
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71244
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski, oprószyć przyprawą podlaską i odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie obficie skropić sosem angielskim i ponownie wstawić do lodówki na 4 godziny. Kilka razy dokładnie mięso przemieszać by sos pokrył wszystkie kawałki mięsa. Suszone ślwki zalać winem na 15 minut. Śliwki wyjąć, pokroić w mniejsze paski a wino zachować. Warzywa pokroić w grube "zapałki". Rozgrzać smalec i zrumienić mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojone warzywa i śliwki. Podlać czerwonym winem, w którym moczyły się śliwki i dusić pod przykryciem w piekarniku przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.