Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to sycące i smaczne danie, szczególnie w jesienne , chłodne dni. Podlany czerwonym winem świetnie rozgrzewa a sos angielski sprawia, że mięso jest mięciutkie, aromatyczne a jednocześnie zwarte.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4074
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11169
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5435
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13402
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5170
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4074
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11169
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6413
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5435
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13402
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5170
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski, oprószyć przyprawą podlaską i odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie obficie skropić sosem angielskim i ponownie wstawić do lodówki na 4 godziny. Kilka razy dokładnie mięso przemieszać by sos pokrył wszystkie kawałki mięsa. Suszone ślwki zalać winem na 15 minut. Śliwki wyjąć, pokroić w mniejsze paski a wino zachować. Warzywa pokroić w grube "zapałki". Rozgrzać smalec i zrumienić mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojone warzywa i śliwki. Podlać czerwonym winem, w którym moczyły się śliwki i dusić pod przykryciem w piekarniku przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.