Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to sycące i smaczne danie, szczególnie w jesienne , chłodne dni. Podlany czerwonym winem świetnie rozgrzewa a sos angielski sprawia, że mięso jest mięciutkie, aromatyczne a jednocześnie zwarte.
Polecam.
Odsłon: 370
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1480
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Polecam.
Odsłon: 370
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1480
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski, oprószyć przyprawą podlaską i odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie obficie skropić sosem angielskim i ponownie wstawić do lodówki na 4 godziny. Kilka razy dokładnie mięso przemieszać by sos pokrył wszystkie kawałki mięsa. Suszone ślwki zalać winem na 15 minut. Śliwki wyjąć, pokroić w mniejsze paski a wino zachować. Warzywa pokroić w grube "zapałki". Rozgrzać smalec i zrumienić mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojone warzywa i śliwki. Podlać czerwonym winem, w którym moczyły się śliwki i dusić pod przykryciem w piekarniku przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.