Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz to sycące i smaczne danie, szczególnie w jesienne , chłodne dni. Podlany czerwonym winem świetnie rozgrzewa a sos angielski sprawia, że mięso jest mięciutkie, aromatyczne a jednocześnie zwarte.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 169
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 244
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 617
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 169
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 244
Składniki
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski, oprószyć przyprawą podlaską i odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie obficie skropić sosem angielskim i ponownie wstawić do lodówki na 4 godziny. Kilka razy dokładnie mięso przemieszać by sos pokrył wszystkie kawałki mięsa. Suszone ślwki zalać winem na 15 minut. Śliwki wyjąć, pokroić w mniejsze paski a wino zachować. Warzywa pokroić w grube "zapałki". Rozgrzać smalec i zrumienić mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać pokrojone warzywa i śliwki. Podlać czerwonym winem, w którym moczyły się śliwki i dusić pod przykryciem w piekarniku przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.