Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 30-03-2019
Aromatyczny, gęsty gulasz z szynki duszonej w sosie jabłkowo-cebulowym.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7004
Polecam.
Odsłon: 143
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5351
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2545
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7004
Polecam.
Odsłon: 143
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5351
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2545
Składniki
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, jabłko zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i dodać mięso - smażyć, mieszając aż mięso będzie rumiane, przełożyć do garnka. Dodać pozostałą łyżkę oleju, rozgrzać i dodać cebulkę, smażyć aż zmięknie, dodać czosnek, jeszcze smażyć przez minutę i całość przełożyć do garnka z mięsem, dodać starte jabłko, , posolić i popieprzyć.
Na patelnię wlać wodę i zeskrobać wszystkie smakowite resztki, wlać do garnka i zalać całość wodą tak, żeby całkowicie przykryła mięso. Gotować na małym ogniu przez około godzinę. Dodać miód, sos sojowy, ketchup i gotować jeszcze przez 30 minut. Podawać z ryżem i surówką