Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy podany z makaronem Pappardelle.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2684
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101925
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6316
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2684
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101925
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6316
Składniki
Wymyte, osuszone, pokrojone w kostkę mięso nacieramy wszystkimi przyprawami, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu, kilkakrotnie przewracając. Wymytą, pozbawioną nasion paprykę kroimy na paski, cebulę kroimy na ćwierć plastry. Dodajemy pokrojoną paprykę z cebulą do smażonego mięsa i wszystko smażymy około 30 minut kilkakrotnie mieszając. W między czasie zagotowujemy 1,5 litra wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pastą rosołową.
Do gotującego się bulionu dodajemy wszystkie składniki z patelni, doprawiamy do smaku, dodajemy sos sojowy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy sos mąką i lekko zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany gulasz podajemy z makaronem Pappardelle. Smacznego!!!