Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy podany z makaronem Pappardelle.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1594
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 980
Składniki
Wymyte, osuszone, pokrojone w kostkę mięso nacieramy wszystkimi przyprawami, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu, kilkakrotnie przewracając. Wymytą, pozbawioną nasion paprykę kroimy na paski, cebulę kroimy na ćwierć plastry. Dodajemy pokrojoną paprykę z cebulą do smażonego mięsa i wszystko smażymy około 30 minut kilkakrotnie mieszając. W między czasie zagotowujemy 1,5 litra wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pastą rosołową.
Do gotującego się bulionu dodajemy wszystkie składniki z patelni, doprawiamy do smaku, dodajemy sos sojowy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy sos mąką i lekko zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany gulasz podajemy z makaronem Pappardelle. Smacznego!!!