Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy podany z makaronem Pappardelle.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5441
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 950
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5091
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5441
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 950
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5091
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1381
Składniki
Wymyte, osuszone, pokrojone w kostkę mięso nacieramy wszystkimi przyprawami, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu, kilkakrotnie przewracając. Wymytą, pozbawioną nasion paprykę kroimy na paski, cebulę kroimy na ćwierć plastry. Dodajemy pokrojoną paprykę z cebulą do smażonego mięsa i wszystko smażymy około 30 minut kilkakrotnie mieszając. W między czasie zagotowujemy 1,5 litra wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pastą rosołową.
Do gotującego się bulionu dodajemy wszystkie składniki z patelni, doprawiamy do smaku, dodajemy sos sojowy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy sos mąką i lekko zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany gulasz podajemy z makaronem Pappardelle. Smacznego!!!