Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz wieprzowy podany z makaronem Pappardelle.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 154
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37476
Składniki
Wymyte, osuszone, pokrojone w kostkę mięso nacieramy wszystkimi przyprawami, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie smażymy na gorącym tłuszczu, kilkakrotnie przewracając. Wymytą, pozbawioną nasion paprykę kroimy na paski, cebulę kroimy na ćwierć plastry. Dodajemy pokrojoną paprykę z cebulą do smażonego mięsa i wszystko smażymy około 30 minut kilkakrotnie mieszając. W między czasie zagotowujemy 1,5 litra wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pastą rosołową.
Do gotującego się bulionu dodajemy wszystkie składniki z patelni, doprawiamy do smaku, dodajemy sos sojowy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy sos mąką i lekko zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy makaron. Ugotowany gulasz podajemy z makaronem Pappardelle. Smacznego!!!