Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie pachnące grzybami:)
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 348
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1711
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3501
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 348
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1711
Składniki
Żołądki dokładnie płukamy czyścimy.Grzyby (ja miałam suszone)zalewamy woda i namaczamy ok pół godz.Wyczyszczone żołądki kroimy na drobną kostkę,jak się zagotują odlewamy wodę,zalewamy je wodą w której moczyły się grzyby wraz z nimi.Cebule kroimy w drobna kostkę szklimy ją na patelni(ok 2 łyżki oleju).Dodajemy cebule do gulaszu ,wszystko gotujemy 60min.(aż do miękkości).Gdyby woda się zredukowała dolewamy ok 2 szklanek.Zaciągamy lekko mąką(ale można dodać serek topiony śmietankowy-trójkąt)Dodajemy trochę majeranku i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego:))