Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie pachnące grzybami:)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34884
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16178
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34884
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16178
Składniki
Żołądki dokładnie płukamy czyścimy.Grzyby (ja miałam suszone)zalewamy woda i namaczamy ok pół godz.Wyczyszczone żołądki kroimy na drobną kostkę,jak się zagotują odlewamy wodę,zalewamy je wodą w której moczyły się grzyby wraz z nimi.Cebule kroimy w drobna kostkę szklimy ją na patelni(ok 2 łyżki oleju).Dodajemy cebule do gulaszu ,wszystko gotujemy 60min.(aż do miękkości).Gdyby woda się zredukowała dolewamy ok 2 szklanek.Zaciągamy lekko mąką(ale można dodać serek topiony śmietankowy-trójkąt)Dodajemy trochę majeranku i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego:))