Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie pachnące grzybami:)
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 411
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8669
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2994
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 411
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8669
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2994
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 950
Składniki
Żołądki dokładnie płukamy czyścimy.Grzyby (ja miałam suszone)zalewamy woda i namaczamy ok pół godz.Wyczyszczone żołądki kroimy na drobną kostkę,jak się zagotują odlewamy wodę,zalewamy je wodą w której moczyły się grzyby wraz z nimi.Cebule kroimy w drobna kostkę szklimy ją na patelni(ok 2 łyżki oleju).Dodajemy cebule do gulaszu ,wszystko gotujemy 60min.(aż do miękkości).Gdyby woda się zredukowała dolewamy ok 2 szklanek.Zaciągamy lekko mąką(ale można dodać serek topiony śmietankowy-trójkąt)Dodajemy trochę majeranku i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego:))