Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z żołądków drobiowych i grzybów.

Gulasz z żołądków drobiowych i grzybów.

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 515

Dodano:

Odsłon: 12962

Aromatyczne danie pachnące grzybami:)

Składniki

  • żołądki z kurczat 450g
  • grzyby suszone 200g
  • cebula
  • oliwa
  • sól pieprz
  • mąka
  • majeranek
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Żołądki dokładnie płukamy czyścimy.Grzyby (ja miałam suszone)zalewamy woda i namaczamy ok pół godz.Wyczyszczone żołądki kroimy na drobną kostkę,jak się zagotują odlewamy wodę,zalewamy je wodą w której moczyły się grzyby wraz z nimi.Cebule kroimy w drobna kostkę szklimy ją na patelni(ok 2 łyżki oleju).Dodajemy cebule do gulaszu ,wszystko gotujemy 60min.(aż do miękkości).Gdyby woda się zredukowała dolewamy ok 2 szklanek.Zaciągamy lekko mąką(ale można dodać serek topiony śmietankowy-trójkąt)Dodajemy trochę majeranku i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Smacznego:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń