Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z żołądków drobiowych na patelni:-)

Gulasz z żołądków drobiowych na patelni:-)

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 507

Dodano:

Odsłon: 4613

Smaczny przepis na obiad!!!

Składniki

  • Żołądki z kurcząt - 1kg
  • Marchew - 3 sztuki
  • Cebula biała - 2 sztuki
  • Liść laurowy - 2 listki
  • Ziele angielskie - 4 sztuki
  • Pieprz ziarnisty - 4 sztuki
  • Lubczyk - 1 łyżeczka
  • Mąka - 4 łyżki
  • Papryka sypana
  • Sól
  • Pieprz
  • Rosół lub bulion z kostki rosołowej ok. 3-4 szklanki
  • Olej roślinny
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gulasz z żołądków drobiowych na patelni:-)

Przygotowanie

  1. Pierwsze co zrobimy to płuczemy nasze żołądki. Następnie kroimy je i wrzucamy na patelnie. Dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy, paprykę sypaną, sól, lubczyk, pieprz sypany i mąkę. Całość mieszamy i dolewamy trochę oleju. Podłączamy nasz palnik i podsmażamy ok. 15 min.
    Po tym czasie zalewamy rosołem i całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 - 2 godziny. (jak nam bulion wyparuje trzeba go dolać i nie zapominajmy, że trzeba od czasu do czasu przemieszać).
    W między czasie trzeba zetrzeć marchewkę na tarce o dużych oczkach i pokroić cebulę. Po 2 godzinnym okresie duszenia dodajemy marchewkę i cebulę. I czekamy kolejne 20 min. Teraz można finalnie doprawić, czyli do kubka dodać mąki, wody i całość wymieszać. Wlać to do gulaszu. Odczekać kilka minut i nasz gulasz jest już gotowy.

    Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link znajdziecie poniżej:-)

    Życzę smacznego i trzymajcie się zdrowo!!!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń