Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Pierwsze co zrobimy to płuczemy nasze żołądki. Następnie kroimy je i wrzucamy na patelnie. Dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego, liść laurowy, paprykę sypaną, sól, lubczyk, pieprz sypany i mąkę. Całość mieszamy i dolewamy trochę oleju. Podłączamy nasz palnik i podsmażamy ok. 15 min.
Po tym czasie zalewamy rosołem i całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5 - 2 godziny. (jak nam bulion wyparuje trzeba go dolać i nie zapominajmy, że trzeba od czasu do czasu przemieszać).
W między czasie trzeba zetrzeć marchewkę na tarce o dużych oczkach i pokroić cebulę. Po 2 godzinnym okresie duszenia dodajemy marchewkę i cebulę. I czekamy kolejne 20 min. Teraz można finalnie doprawić, czyli do kubka dodać mąki, wody i całość wymieszać. Wlać to do gulaszu. Odczekać kilka minut i nasz gulasz jest już gotowy.
Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link znajdziecie poniżej:-)
Życzę smacznego i trzymajcie się zdrowo!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)