Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki na smakerze dodawały tak zachęcające przepisy na gulasz z żołądków, że w końcu sama musiałam spróbować. Jest przepyszny! mięso rozpływa się a szałwia wzbogaca sos.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 46
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 232
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 246
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 46
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 232
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 246
Składniki
Składników jest niewiele ale ich jakość gwarantuje smak. Pokrojoną cebulę zrumieniłam na gęsim smalcu. Dodałam opłukane i pokrojone na mniejsze kawałki żołądki. ( kupiłam już obrane).
Do rondelka dodałam jeszcze liście laurowe i ziele angielskie i suszone papryczki chili. Po podsmażeniu dodałam wody, tak aby zakryła mięso. Całość dusiłam w sumie godzinę, bo lubię miękkie podroby. Ale są już dobre po 45 minutach. Na 15 minut przed końcem duszenia dodałam pokrojoną w kostkę paprykę. Sos zagęściłam rozrobioną mąką i dodałam listki szałwii, podgotowałam jeszcze 5 minut i doprawiłam gulasz solą.
Podałam z białą kaszą gryczaną i brokułami. Smacznego :)