Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z żołądków drobiowych z szałwią

Gulasz z żołądków drobiowych z szałwią

Autor:

Przepisów i artykułów: 556 Ocena: 11168

Dodano:

Odsłon: 5461

Babeczki na smakerze dodawały tak zachęcające przepisy na gulasz z żołądków, że w końcu sama musiałam spróbować. Jest przepyszny! mięso rozpływa się a szałwia wzbogaca sos.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składników jest niewiele ale ich jakość gwarantuje smak.

    Pokrojoną cebulę zrumieniłam na gęsim smalcu. Dodałam opłukane i pokrojone na mniejsze kawałki żołądki. ( kupiłam już obrane).

  2. Do rondelka dodałam jeszcze liście laurowe i ziele angielskie i suszone papryczki chili. Po podsmażeniu dodałam wody, tak aby zakryła mięso.

    Całość dusiłam w sumie godzinę, bo lubię miękkie podroby. Ale są już dobre po 45 minutach.
    Na 15 minut przed końcem duszenia dodałam pokrojoną w kostkę paprykę.

    Sos zagęściłam rozrobioną mąką i dodałam listki szałwii, podgotowałam jeszcze 5 minut i doprawiłam gulasz solą.

  3. Podałam z białą kaszą gryczaną i brokułami.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń