Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gulasz można podać z utłuczonymi ziemniaczkami lub ugotowaną kaszą. Polecam
rondel z grubym dnem , nóż, sitko, łyżka, szklanka,
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1211
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1326
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 204
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1211
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1326
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 204
Składniki
Żołądki oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki i dobrze opłukać . Po opłukaniu odsączyć na sitku. Marchewkę , pietruszkę oraz cebulę obrać a następnie pokroić marchewkę i pietruszkę w półplasterki, natomiast cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowne, dodać pokrojoną cebulę i podsmażać do zeszklenia. Do cebuli dodać przygotowane warzywa chwilę podsmażać , dodać przygotowane żołądki , liść laurowy oraz ziele angielskie i podsmażać około10 minut, po czym wlać wodę tyle, aby żołądki były zakryte i dusić do miękkości żołądków i warzyw. Doprawić solą i pieprzem mielonym. Na koniec gulasz zagęścić mąką rozmieszaną w wodzie oraz zabielić śmietaną. Smacznego
Przygotowanie żołądków.
Podsmażanie cebuli.
Danie gotowe do podania.