Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do ziemniaków, kopytek, placków ziemniaczanych itp
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9836
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41788
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4918
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45808
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 9836
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41788
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4918
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45808
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę i podsmażyłem na rumiano. Następnie podlałem wodą i zostawiłem na ogniu aby się dusiło. W międzyczasie pokroiłem cebulę, którą dodałem do mięsa, dorzuciłem pokrojoną paprykę i przyprawy. Do smaku. Dopiero gdy mięso zmiękło posoliłem.
Jeżeli sos jest za rzadki, można go zagęścić mąką. Do słoika (wygodnie jest 0,25-03l) nalałem wody i dosypałem mąki. Potrząsając słoikiem wymieszałem wodę z mąką żeby nie było grudek, dodałem śmietany i dopiero wylałem całość do mięsa.
Na koniec posypałem natkę pietruszki i gotowe.