Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie - gulasz ziemniaczany z warzywami i bulionem warzywnym. Specjalne ekstra stanowia czarne oliwki i kozi ser zamiast smietany.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2873
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10057
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5155
Składniki
Obrac ziemniaki i pocwiartowac, obrac marchewke i cebule i pokroic, koper wloski i cukinie pokroic na kawalki. Podsmazyc ziemniaki na oliwie, dodac marchewki, cebule, koper włoski i cukinie i dobrze wymieszac. Wlac bulion i dodac dwa zmiazdzone zabki czosnku. Doprawic sola i pieprzem i gotowac na wolnym ogniu przez 30 minut.
Po 20 minutach dodac oliwki i odlac lyzke wazowa plynu. Pokroic kozi ser na kawalki i stopniowo mieszac z plynem do uzyskania gładkiej masy.
Gulasz podac z kozim serem i drobno posiekna pietruszka oraz czarnym pieprzem.