Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z ziemniaków w kształcie serduszek i gwiazdek, głęboko smażone na oleju rzepakowym. Dodatkiem do takich frytek są kawałki smażonego, panierowanego fileta z kurczaka. Ulubione danie naszej wnuczki :)
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5359
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47808
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165662
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5359
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47808
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165662
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na grubsze plastry z których wycinamy specjalnymi foremkami serca i gwiazdki. W garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Frytki wkładamy do garnka z nagrzanym olejem i smażymy na rumiany kolor. Usmażone frytki odcedzamy z oleju, a do garnka wkładamy panierowane kawałki fileta i smażymy na złoty kolor. Frytki posypujemy solą. Do usmażonych frytek dodajemy usmażone kawałki fileta. Smacznego!!!