Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z ziemniaków w kształcie serduszek i gwiazdek, głęboko smażone na oleju rzepakowym. Dodatkiem do takich frytek są kawałki smażonego, panierowanego fileta z kurczaka. Ulubione danie naszej wnuczki :)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 102
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9747
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 673
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 102
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9747
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5099
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 673
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na grubsze plastry z których wycinamy specjalnymi foremkami serca i gwiazdki. W garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Frytki wkładamy do garnka z nagrzanym olejem i smażymy na rumiany kolor. Usmażone frytki odcedzamy z oleju, a do garnka wkładamy panierowane kawałki fileta i smażymy na złoty kolor. Frytki posypujemy solą. Do usmażonych frytek dodajemy usmażone kawałki fileta. Smacznego!!!