Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frytki z ziemniaków w kształcie serduszek i gwiazdek, głęboko smażone na oleju rzepakowym. Dodatkiem do takich frytek są kawałki smażonego, panierowanego fileta z kurczaka. Ulubione danie naszej wnuczki :)
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45730
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23176
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45730
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23176
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na grubsze plastry z których wycinamy specjalnymi foremkami serca i gwiazdki. W garnku do głębokiego smażenia nagrzewamy olej. Frytki wkładamy do garnka z nagrzanym olejem i smażymy na rumiany kolor. Usmażone frytki odcedzamy z oleju, a do garnka wkładamy panierowane kawałki fileta i smażymy na złoty kolor. Frytki posypujemy solą. Do usmażonych frytek dodajemy usmażone kawałki fileta. Smacznego!!!