Do góry

Dania główne Przepis na:

Gyros z karkówki

Gyros z karkówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 481

Dodano:

Odsłon: 2665

Nie za bardzo przepadam za karkówką, bo jest dla mnie zbyt tłustym mięsem, ale w tym wydaniu nie jestem w stanie się jej oprzeć- gyros z karkówki.

Składniki

  • 0,5 kg karkówki 1 szklanka oleju 1 opakowanie przyprawy do mięsa gyros
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. mięso umyj i pokrój w cienkie paski

    szklankę oleju połącz z opakowaniem przyprawy

    tak przygotowaną mieszanką zalej mięso i dokładnie wymieszaj

    mięso odstaw na dobę do lodówki

    następnie mięso odsącz na sitku z oleju i smaż na suchej patelni, od czasu do czasu zlewając wytapiający się z mięsa tłuszcz

    podawaj z ulubionymi dodatkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń