Do góry

Dania główne Przepis na:

Gyrosowe kotlety

Gyrosowe kotlety

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 5182

Dodano:

Odsłon: 520

Jedliście kiedyś gyrosowe kotlety? Warto wypróbować bo ile można jeść tradycyjne.

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • Mała cebula
  • ½ torebki ryżu
  • Jajko
  • Mała papryka czerwona
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag sera żółtego
  • Papryka ostra
  • Przyprawa gyros
  • Sól
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy.
    2. Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno posiekaną cebulę.

  2. 3. Następnie dodajemy ryż i wbijamy jajko.

  3. 4. Paprykę obieramy z nasion bardzo drobno kroimy i łączymy z mięsem.

  4. 5. Ogórki również drobno kroimy.

  5. 6. Doprawiamy solą oraz papryką ostrą.
    7. Na koniec dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach i przyprawę gyros.

  6. 8. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i robimy kotleciki.Panierujemy w bułce tartej.
    9. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  7. 10. Gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń