Do góry

Dania główne Przepis na:

Gzik poznański

Gzik poznański

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51281

Dodano:

Odsłon: 7028

:)

Składniki

  • 8 średniej wielkości ziemniaków (do pieczenia)
  • 250 g twarogu tłustego
  • 150 ml śmietany 18%
  • 1/2 pęczka koperku
  • cebula średniej wielkości
  • sól ,pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gzik poznański

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ( w łupinach ) umyłem ,ponacinałem na krzyż ,każdy owinąłem w folię aluminiową ,piekłem 70 min. w temperaturze 200 stopni C.
    Do miski wrzuciłem ser ,posiekany koperek i pokrojoną w kostkę cebule ,wymieszałem ze śmietaną. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z gorącymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

figg 07 lutego 2014 Wygląda smakowicie:-) Nie robiłam takowych kartofelków jeszcze:-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 lutego 2014 Taki gzik z pyrkami to bardzo smaczne jedzonko.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 lutego 2014 Dawno dawno temu jadlam ziemniaczki pieczone w popiole a pozniej polane sosem czosnkowym a pozniej po latach jadlam ..pieczone w folii na grilu na dzialeczce ale nigdy nie jadlam z serkiem..musze sprobowac

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń